Ana SayfaGüncelCHP’den erken yerel seçim çağrısı

CHP’den erken yerel seçim çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının da isminin geçtiği ‘Paradise Belgeleri’ için araştırma önergesi vereceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca, hükümete erken yerel seçim çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Temel Eğitim’den Orta Öğretim’e Geçiş (TEOG) sınavının yerine Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’nin getirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Bakan çocukların yüzde 10’unun nitelikli okullara alınacağının öngörüldüğünü söyledi. Yani okulların yüzde 90’ı niteliksiz. Milli Eğitim Bakanı itiraf etti. Eleştiriyoruz ama ne yapmalıyız? Veliler de bekleyebilir, CHP ne yapacak? Siz neyi öneriyorsunuz diyecekler. Süratle milli eğitim şurası toplanmalı. Devlet ortak akılla yönetilir. Eğitim şurasını toplayacağız, herkesi davet edeceğiz. Biz Finlandiya’da reformu yapan bakan yardımcısını Türkiye’ye davet ettik. Eğitimle ilgili bütün taraflara çağrıda bulunduk gelin dinleyin diye. Bir diğer maddemiz taşımalı eğitime son verilmesi. Nerede çocuk varsa orada okul ve öğretmen olacak.

Erken seçim çağrısı

CHP lideri, erken seçim çağrısını yineleyerek, yeni bir öneride bulundu:

Gel 17 ay beklemeyelim, erken seçime gidelim dedik yerel yönetimlerde. Gelmediler, kaçtılar. Hayatımda milli iradeden korkup kaçan bir genel başkan görmemiştim, onu da görmek bana nasip oldu. Şimdi teklifi biraz daha yumuşatıyorum, kaçmasın diye. Gel istifa eden veya görevden alınan belediye başkanları için erken seçim yapalım. Niçin korkuyorsun niçin kaçıyorsun. Hodri meydan demeye devam edeceğim.

‘Paradise Belgeleri’

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Paradise Papers – Paradise Belgeleri ile açığa çıkan, Malta’da çocukları ve akrabalarına ait off-shore şirketlerin varlığını kabul etmesine ilişkin ise şu yorumda bulundu:

Sayın Başbakan çocuklarım dahil herkesin hesabı incelensin diyor. Sayın Binali Yıldırım’a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi arkadaşlarım vergi cennetlerinde kimlerin ne kadar parası, şirketi var ortaya çıksın diye araştırma önergersi verecek. Umuyorum, sayın başbakan verdiği sözün arkasında durur. Ve biz de ekonomi tarihimizin arkasındaki karanlık noktaları aydınlatmış oluruz.


Yıldırım’dan ‘Paradise Belgeleri’ açıklaması