Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel saldırıya maruz bırakılıp zorla evlendirilmişti: Boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü

Cinsel saldırıya maruz bırakılıp zorla evlendirilmişti: Boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü

HABER MERKEZİ – Bodrum’da kendisini cinsel saldırıya maruz bırakan erkekle zorla evlendirilen kadın, boşandıktan sonra bu erkek tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. İlk duruşmada ‘canavarca hisle öldürmek’ ve ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan yargılanmaya başlayan Mert Toprak hakkında hazırlanan mütalaa bugün ‘kasten öldürmek’ olarak değiştirildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Gizem Olgun, kendisine tecavüz eden Mert Toprak ile bundan 9 yıl önce zorla evlendirildi.

Bu evlilikten bir de çocuğu olan Olgun, evliliği süresince de Toprak tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldı.

Bir mobilya mağazasından çalışan Gizem Olgun 2017’nin Ocak ayından Mert Toprak’tan boşandı.

Toprak, 2017 Mart ayında çalıştığı iş yerini basarak Olgun’u vücudunun çeşitli yerlerinden 27 kez bıçaklayıp boğazını keserek öldürdü.

Mert Toprak’ın yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

‘Canavarca öldürmek’ gitti ‘kasten öldürmek’ geldi

İlk duruşmada ‘canavarca hisle öldürmek’ ve ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan yargılanmaya başlayan Mert Toprak hakkında hazırlanan mütalaa bugün ‘kasten ördürmek’ olarak değiştirildi.

Savcı ayrıca Toprak’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini mahkemeden talep etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Burak Murat Bayoğlu ise cinayetin tasarlayarak gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu ve Whatsapp yazışmalarında da tehdit ve şantaj dosyası eylemin tasarlayarak, canavarca bir hisle gerçekleştirildiğini söyledi.

Avukat Beyoğlu, Toprak’ın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Aralık’a erteleyerek Mert Toprak’ın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.

‘İsteyerek değil zorla evlendirildi’

Duruşmayı takip eden Bodrum Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Figan Erozan davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek Olgun’un bu erkek ile isteyerek evlenmediğini cinsel saldırıya maruz kaldığı için zorla evlendirildiğini kaydetti.

Olgun’un evli kaldığı sürede de Toprak tarafından işkenceye maruz bırakıldığını kaydeden Erozan şöyle devam etti:

Bizim için bu erkek şiddetinin en somut gösterilmiş ve en ağır şekilde bir kadının hayatını yok ederek sonuçlanmış bir dava. Bizim için savcının verdiği kararda, canavarca his olması için daha ne olması gerekiyor diye sormak çok istiyorum. Baş bölgesinden 24’e yakın bıçak darbesi alınıyor ve boynu kesilerek daha başka canavarca ne gerekiyor.

Previous post
10 Ekim Katliamı’ndaki ihmallerin haberini yapan gazetecilere dava
Next post
28 ay sonra: 5 Haziran katliamında ihmali olan polisler hakkında dava