Ana SayfaGüncelDemirtaş ‘Seher’in gelirinin nereye gideceğini açıkladı

Demirtaş ‘Seher’in gelirinin nereye gideceğini açıkladı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinde kaleme aldığı ‘Seher’ isimli kitabının gelirinin çocukların ve gençlerin eğitim süreci için kullanılacağını açıkladı. Demirtaş, “Bêkes dahil tabi ki” diyerek, Cizre’deki bodrumlarda öldürülen Orhan Tunç’un oğlu Bêkes’in eğitiminin karşılanacağını da duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Eylül ayında avukatları ve parti yöneticileri tarafından aktifleştirilen Twitter hesabı üzerinden, satış rekorları kıran kitabı ‘Seher’le ilgili açıklamalarda bulundu.

“Öykü kitabıma gösterilen ilgi ve dayanışmadan dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” diyen Demirtaş, şunları söyledi:

Bu kitap, aslında hepimizin mücadele içerisinde birlikte yazdığı bir kitaptır. Dayanışmanızın ve ilginizin şahsımdan çok demokratik değerlere yönelik olduğunu da biliyorum. Bu yönüyle çok anlamlı ve değerli buluyorum.

HDP Eş Genel Başkanı ayrıca kitabın gelirini de çocukların, gençlerin eğitim süreçlerini desteklemek için kullanacaklarını açıkladı.

Demirtaş, “Bêkes dahil tabi ki” diyerek de Cizre’deki bodrumlarda Mehmet Tunç’la birlikte öldürülen Orhan Tunç’un oğlu Bêkes’in eğitiminin karşılanacağına da işaret etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis'te 'AKP-Perinçek ilişkisi' gündemdeydi: 'Sanki paralel Dışişleri Bakanı'
Sonraki Haber
Roland Barthes'ın 'Bir Aşk Söyleminden Parçalar'ının izinde: Juliette Binoche’lu 'İçimdeki Güneş' vizyonda