Ana SayfaGüncelDemirtaş’a ‘kamu görevlisine hakaret’ten beraat

Demirtaş’a ‘kamu görevlisine hakaret’ten beraat

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla açılan davada beraat kararı çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla açılan davanın duruşması Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu 66. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Demirtaş’ın katılmadığı duruşmada, avukatları ile Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi çok sayıda avukat hazır bulundu.

‘Bu dava düşmeli’

Duruşmada ilk savunmayı yapan Avukat Ercan Kanar, davanın hukuka aykırı bir şekilde açıldığını dile getirerek, mahkemeden dava dosyasının düşürülmesini istedi.

Avukat Murat Arksak ise hakimlik tarafından iddianamede mağdur olarak gösterilen dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in, zorla dosyada ‘katılan’ yapılmak istendiğini söyledi. Avukat Arzu Kayaoğlu da iddianamenin kopyala-yapıştır şeklinde hazırlandığını savundu.

Avukatların savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle Demirtaş’ın beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

Demirtaş, 4 Kasım 2016 tarihinde gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

HDP Eş Genel Başkanı, bir yılı aşkın süredir başka bir dosyadan Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf'ın itirafları ve belgelerin ardından Erdoğan: Doğruyu yaptık; Kılıçdaroğlu bedelini ödeyecek
Sonraki Haber
Erdoğan'ın istediği oldu: Savcılık Kılıçdaroğlu'ndan tüm belgeleri istedi