Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın fotoğrafı ‘örgüt propagandası’ sayıldı

Demirtaş’ın fotoğrafı ‘örgüt propagandası’ sayıldı

HABER MERKEZİ – Malatya’da üniversite öğrencisi dört genç, üniversite kampüsüne HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını astıkları gerekçesiyle “örgüt propagandası” iddiasıyla darp edilerek gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatan üniversite yönetimi ise öğrencileri okuldan uzaklaştırma ile tehdit ediyor.


Haber: Gülistan Azak


Malatya İnönü Üniversitesi’nde okuyan dört öğrenci, üniversite kampüsüne Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını astıkları gerekçesiyle ‘örgüt propagandası’ yaptıkları iddiasıyla 2 Kasım tarihinde gözaltına alındı.

Öğrenciler gözaltına, okul durağında durdurulduktan sonra darp edilerek alındı.

“Hangi örgüte üyesiniz?”

Öğrencilere Emniyet sorgusunda “Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını neden astınız, hangi örgüte üyesiniz?” soruları soruldu ve “Bizlere isim verirseniz, sizlere para veririz” denildi.

Gözaltına alınan öğrencilerden Hakan Yalçın ise “Meğersem olayın iç yüzü üniversitede Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafları asılmasıymış. Fiziki ve sözlü şiddet uyguladılar” sözleriyle olan biteni anlattı.

Okul da soruşturma başlattı

Bir gece nezarette tutulduktan sonra serbest bırakıldıklarını söyleyen öğrenci, serbest bırakılmalarının ardından okul yönetimi tarafından kendilerine tebligat gönderildiğini ve haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Durumu anlamak için okul yönetiminin yanına gittik. Okul yönetimi, Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının asıldığı andan kısa bir süre sonra otobüs beklememizin şüphe uyandırıcı olarak görüldüğünü söyleyerek, okul yönetimi olarak soruşturma açıldığını ve tebligatta yazılı süre içinde savunma vermememiz durumunda okuldan uzaklaştıracağımızı belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeler için Binali Yıldırım'dan açıklama
Sonraki Haber
S&P'den not uyarısı: 'Zayıf TL, yüksek enflasyonu beslemeye devam edebilir'