Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın suç duyurusuna ret, Gökçek’in Demirtaş’la ilgili suç duyurusuna fezleke

Demirtaş’ın suç duyurusuna ret, Gökçek’in Demirtaş’la ilgili suç duyurusuna fezleke

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’le ilgili yaptığı suç duyurusuna “kovuşturmaya yer yok”  kararı verildi. Gökçek’in bu kararın ardından Demirtaş ile ilgili “iftira” iddiasıyla yaptığı suç duyurusunun ardından ise Demirtaş’la ilgili fezleke düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’le ilgili HDP’nin ambleminin kullanıldığı ve HDP’lilerin öldürülmesi gerektiği şeklindeki bir tweeti, retweet ettiği gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunda karar çıktı.

Savcılık Demirtaş’ın “suç işlemeye tahrik ve tehdit” suçlamasıyla yaptığı suç duyurusunda ‘kovuşturmaya gerek yok” kararı verirken bu kararın ardından Gökçek’in Demirtaş hakkında “iftira” iddiasıyla yaptığı suç duyurusu ise işleme konularak fezleke hazırlandı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre HDP’nin konu ile ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Savcılık suç duyurusuyla ilgili kararında söz konusu tweetin atıldığı @RTEmnirceylan03 kullanıcı adlı hesap yerine, Twitter’da olmayan @RTEmunirceylan03 adlı bir hesabı belirterek, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar vermiştir. Bu durum, partimize ve eş genel başkanlarımıza yönelik tehdit ve hakaretlere ilişkin suç duyurularına yargı kurumlarının yaklaşımındaki ciddiyetsizliğin yeni bir örneğidir.

Söz konusu ‘kovuşturmaya yer yok’ kararının ardından Melih Gökçek, Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş hakkında iftira iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, bunun üzerine de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş hakkında fezleke düzenleyerek Meclis’e göndermiştir. Söz konusu fezlekede, Demirtaş hakkındaki iftira iddiası için ‘suçun yasal unsurlarının oluştuğu’ belirtilmiştir. Bu yaklaşım, iktidar ve yandaşlarının, yargı kurumlarının Demirtaş’a ve partimize karşı kullanıldığının yeni bir örneğidir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evleri işaretlenen Aleviler sokaktaydı: 'Diz çökmedik, çökmeyeceğiz'
Sonraki Haber
Yargıtay Başkanı açıkladı: '80 milyonluk ülkemizde 6 milyon 900 bin şüpheli var'