Ana SayfaGüncelDiğer partilerin belediyelerinden ‘Sorun var’ deyip istifalar isteyen Erdoğan’a CHP’den yanıt

Diğer partilerin belediyelerinden ‘Sorun var’ deyip istifalar isteyen Erdoğan’a CHP’den yanıt

HABER MERKEZİ – AKP’deki istifalar gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi: “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin.”

Edirne’nin Keşan ilçesindeki bir açılışta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönem art arda gelen istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediye başkanlarını halkın seçtiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) belediye başkanlarının istifasına değinerek, şunları söyledi:

Diyorlar ki ‘Belediye başkanlarını istifa ettirdik’. Niçin? ‘Bilmiyoruz niye istifa ettirdiler’. Geçen gün yine bu zat demiş ki: ‘Biz yaptık. Şimdi sıra CHP’ye geldi. CHP de istifa ettirsin’. Niye istifa ettireceğiz, hangi gerekçeyle istifa ettireceğiz? İstifa ettirmezlerse İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçirecekmiş. Geçirmezsen adam değilsin. Geçir kardeşim. Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin. Çok şükür, boğazımızdan aşağı kul hakkı inmedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara ve Balıkesir’in de olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı söylenmişti.

Kısa bir süre sonra ise AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde ise Azerbaycan dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti:

Şu anda da bazı belediyelerin sorunlu olduğuna dair birçok şey geliyor kulağımıza. O tür sorunlu belediyelerle ilgili olarak, ilgili partiler problemi kendileri çözmek isterlerse zaten gereğini yaparlar. Aksi takdirde İçişleri Bakanlığımızın Mülkiye müfettişleri devreye girmek durumunda kalabilir. Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır.

Previous post
Mısır'da evlilik öncesi seksten bahseden kadın sunucuya hapis cezası
Next post
Müftülere nikah yetkisi veren yasa yürürlüğe girdi