Ana SayfaÇalışma YaşamıDiyarbakır’da CHP’li doktor vekillerin katılımıyla sağlık çalıştayı

Diyarbakır’da CHP’li doktor vekillerin katılımıyla sağlık çalıştayı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da CHP’nin doktor milletvekillerinin katılımıyla sağlık alanında yaşanan eksiklikler ve sorunlar masaya yatırılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Örgütü öncülüğünde CHP’nin doktor milletvekillerinin de katılımıyla kentteki sağlıkçıları içine alan çalıştay düzenleniyor.

Yarın başlayacak çalıştay öncesi CHP il binasında düzenlenen basın toplantısına partinin Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile CHP yöneticileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan Çetin Arık, devletin sağlık politikasını eleştirerek başladı.

Hükümetin “paranız varsa sağlık hizmeti alabilirsiniz, paranız yoksa hizmet alamazsın” anlayışıyla hareket ettiğini kaydeden Arık, performans sistemine dayalı bir sağlık politikası yürütüldüğünü söyledi.

CHP’li Ali Şeker de hükümetin sağlık politikasını eleştirerek, devletin sağlıkta hileli yöntemlerle iflasa sürüklendiği uyarısı yaptı.

Şeker, yapılan yeni hastanelerin yurttaşların sırtına yüklendiğini, ancak yurttaşların verimli bir sağlık hizmeti alamadığını vurguladı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını düzenledikleri çalıştayla masaya yatıracakları bilgisi veren Şeker, sağlık çalışanlarının özellikle çatışmalı süreçte baskıya ve tutuklamalara maruz bırakıldığını, çalışma koşullarından dolayı yaşamlarına son vermelerinin önemli bir sorun olduğunu dile getirdi.

Yarın Radisson Blue Otel’de sağlık çalışanlarının katılımıyla çalıştay başlayacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eski çalışanlarından açıklama: 'Sputnik'in Türkiye gerçeğini ifşa ediyoruz'
Sonraki Haber
ÖHP’li avukat Gürkan İstekli gözaltında