Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı açılıyor

Diyarbakır’da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı açılıyor

HABER MERKEZİ – Öldürülmesinin üzerinden 2 yıl geçen Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin Elçi’yle birlikte bu ay Diyarbakır’da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nı kuracaklarını söyledi.

28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülmesinin üzerinden 2 yıl geçen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi adına bir vakıf açılacağı açıklandı.

Türkan Elçi, kızı Nazenin Elçi’yle birlikte bu ay Diyarbakır’da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı’nı kuracaklarını duyurdu.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’a konuşan Türkan Elçi, Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından öğretmenliği bırakarak İstanbul’da hukuk eğitimine başladığını ve şu an üçüncü sınıfta olduğunu söyledi.

Türkan Elçi, “Okulu bitirince daha çok Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı ile ilgileneceğim. Vakıf beni iyileştirecek. İnsanlar değer verdiklerini, aşık olduklarını kaybedince onları yaşatma çabası içinde çırpınıp dururlar. Benimki de böyle bir çırpınma hali. Belki de ölüm fikrine bir direnç göstermedir” diye konuştu.

Ne oldu?

Tahir Elçi, 15 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında “PKK terör örgütü değildir” dedikten sonra kanala 700 bin lira para cezası kesilmiş, 20 Kasım günü de Elçi Diyarbakır’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tahir Elçi hakkında, “terör örgütü propagandası” suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurtdışına çıkış yasağı da konuldu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde yaptığı basın açıklaması sonrası silahla vurularak öldürüldü.

Elçi’nin öldürülmesinin ardından geçen iki yıl sürede cinayetini aydınlatacak hiçbir ilerleme kaydedilmedi.

Bu süreçte üç savcı değişirken, Elçi’ye isabet eden merminin çekirdeği bulunamadı.

Elçi’nin vurulma anına ilişkin polis kamerası görüntülerinde 13 saniyelik kesinti de saptandı.

Ne bir fail ne de bir şüpheli olarak ifadesi alınan kimsenin olmadığı soruşturmada, Elçi’nin vurulduğu sokakta bulunan işyerinin içeriyi gösteren üç kamerası çalışırken, sokağı gösteren ve cinayeti aydınlatabileceği düşünülen kameranın görüntüleri ise ‘yok’.


Tahir Elçi cinayetine ilişkin 17 soru

Elçi cinayetinin üzerinden iki yıl geçti: Sokağı gören kameranın görüntüleri ‘yok’, polis görüntüleri ‘kesik’



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YSK'nin görev ve yetkilerinde değişiklik
Sonraki Haber
Toplu taşımada Türkiye genelinde tek kart sistemine geçiliyor