Ana SayfaDünyaDSG Telal Silo’yla ilgili açıklama yaptı, MİT’i işaret etti

DSG Telal Silo’yla ilgili açıklama yaptı, MİT’i işaret etti

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri, ÖSO’ya sığındığı ve Türkiye istihbaratıyla görüştüğü iddia edilen eski sözcüleri Telal Silo’yla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki bölgeye geçtiği iddia edilen sözcüleri Telal Silo’ya ilişkin internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı.

DSG yaptığı açıklamada, Telal Silo’nun uzun bir süredir güçleri içinde çalışmalar yürüttüğünü ve bir dönem DSG sözcülüğünü yaptığını hatırlatarak, bir süre önce istifasını sunduğunu belirtti.

Telal Silo’nun çocuklarının bir süredir Türkiye tehdidi altında olduğu bilgisini paylaşan DSG’nin Türkiye istihbaratını sorumlu tuttuğu açıklamasının tamamı şöyle:

DSG Sözcüsü Telal Silo’nun kaybolması, kamuoyu tarafından tartışılmış ve bu konu birçok basın kuruluşunda gündem olmuştur. Durumu açıklığa kavuşturmak amacıyla DSG olarak, Telal Silo ve bağlı olduğu grubun kendi istekleriyle DSG’ye katıldıklarını belirtiyoruz. DSG Sözcüsü olarak görevlendirilmişti ve kendisi ile bağlantıda olunan son ana kadar da görevinin başındaydı.

Telal Silo, güçlerimiz içerisinde saygın bir yere sahipti ve tüm görevlerini yerine getirmiştir. Bu sebeple de Türk devleti tarafından baskı ve provokasyona uğramıştır. Türkiye’deki çocuklarının öldürülmesi ile tehdit edilmiştir.

Kaybolduğu andan şimdiye dek, güçlerimiz soruşturma başlatmıştır. Telal Silo’nun daha önce çalışmasındaki güçlük ve sorunlar sebebiyle istifa ettiği bilinmelidir. Bu sebeple Türk istihbaratı ve ailesinden Türk istihbaratının ortağı olan bazı kişilerin bu kaybolma olayında parmağı vardır.

DSG olarak kamuoyuna teröre karşı çalışma ve mücadelemizi devam ettireceğimiz, ayrıca demokratik, federal, özgür ve merkezi olmayan Suriye inşası için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi söylüyoruz.

Tüm halkların güçlerimiz içerisinde yer almasını esas alacağımız gibi askeri kimliğimizi de koruyacağız. Bu olay güçlerimizi etkilemeyecektir. Daha sonra yaptığımız soruşturmanın sonuçlarını açıklayacağız.

Previous post
GAM: 'Bizi en çok endişelendiren ülke Türkiye, enflasyonda artış devam edebilir'
Next post
İki gazeteciye 10'ar ay hapis cezası