Ana SayfaGüncelDuyma ve konuşma engelli tutuklaya ‘slogan atmak’tan hapis cezası

Duyma ve konuşma engelli tutuklaya ‘slogan atmak’tan hapis cezası

HABER MERKEZİ – Duyma ve konuşma engelli Kenan Keklik’e “Örgüt lehine slogan atarak örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onandı. Yaşadığı haksızlığı yazıya döken Keklik ise sordu: “54 yıldır ne duyuyor ne de konuşabiliyorum. Ben konuşamıyorum nasıl oluyor da slogan atıyorum?”

Muş’un Malazgirt ilçesinde 26 Nisan 2011 tarihinde kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde başlatılan sivil itaatsizlik eyleminde “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla tutuklanan duyma ve konuşma engelli 54 yaşındaki Kenan Keklik’e verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezası onandı.

Çocukluğundan itibaren işitme ve konuşma engelli olduğunu belirten Keklik, yaşadığı haksızlığı yazıya dökerek şu ifadelerle anlattı:

54 yıldır ne duyuyor nede konuşabiliyorum. Devlet Hastanelerinden alınmış raporlarımda var. 2011 yılında ise propaganda yapak iddiasıyla tutuklandım. Gerekçe ise ‘örgüt lehine slogan attığı’m için. Bir de boynumda puşi varmış. Birincisi ben konuşamıyorum nasıl oluyor da slogan atıyorum? İkincisi ise puşi nasıl bir suç teşkil ediyor onu anlamadım. Raporlarım olmasına rağmen slogan attığım öne sürülerek ceza verilip onaylandı. Bunun dışında hiçbir delil yok. İftira attılar bana. Başka diyecek bir şey bulamıyorum.

Ücretsiz verilmesi gereken cihaz için 3 bin TL isteniyor

MA’dan Selman Keleş’in haberine göre Keklik’in Muş ve Van’da bulunan Devlet Hastaneleri ile GATA tarafından verilen yüzde 75 engelli raporu da bulunuyor.

Fakat ücretsiz verilmesi gereken işitme cihazı için Keklik’ten 3 bin 500 TL isteniyor.

Cihaz için 4 kez hastaneye gittiğini yazan Keklik, cihaz olmadığı için büyük zorluk yaşadığını belirterek şunları aktardı:

Maddi durumum iyi değil. Evimi geçindirecek kimsem de yok. Hükümlü olduğum için işitme cihazının ücretsiz verilmesi gerekiyor ama bana satmaya çalışıyorlar. Benim alacak durumum yok. Cihaz olmadığı için zindanda çok zorluk çekiyorum. Cezaevi’nde arkadaşlarım sayesinde yaşamımı idame ettiriyorum.




Önceki Haber
Rusya’nın Suriye görüşmeleri için PYD’ye davetine Türkiye'den tepki: Kabul edilemez
Sonraki Haber
İstanbul’da kaldırımda yürüyen kadına saldırıda bulunan erkek tahliye edildi