Ana SayfaGüncelEkim Devrimi’nin 100. yılında ‘Sinemada Devrim Yılları’ konuşulacak

Ekim Devrimi’nin 100. yılında ‘Sinemada Devrim Yılları’ konuşulacak

HABER MERKEZİ – Kadıköy Her Şey grubu, Ekim Devrimi’nin 100. yılı vesilesiyle ‘Sinemada Devrim Yılları’ başlıklı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe konuşmacı olarak  Şenay Aydemir, Fırat Yücel, Yeşim Burul ve Aykut Ekşioğlu katılacak.

İstanbul Kadıköy’de, Ekim Devrimi’nin 100. yılı vesilesiyle ‘Sinemada Devrim Yılları’ başlıklı bir etkinlik düzenlenecek.

Kadıköy Her şey grubu tarafından düzenlenen etkinliğe; Duvar gazetesinden sinema yazarı Şenay Aydemir, Altyazı dergisinden Fırat Yücel, akademisyen Yeşim Burul ile Kadıköy Her Şey grubundan Aykut Ekşioğlu konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlik Cumartesi günü saat 19.00’da Kadıköy Eğitim Sen binasında düzenlenecek.

‘Şimdi ne yapacağız?’ 

Gruba ve etkinliğe ilişkin Evrensel’e konuşan Aykut Ekşioğlu, Kadıköy’ün hem İstanbul hem de Türkiye için önemli bir kültürel merkez olduğunu ve Kadıköy Her Şey’in bu kültür hayatına aktif olarak katılmayı amaçladıklarını aktardı.

Yola “Şimdi ne yapacağız” diye sorarak çıktıklarını belirten Ekşioğlu, şöyle devam etti:

Her şeyi yapacaktık; yapmamız gereken her şeyi. Kültüre, sanata, edebiyata, sinemaya, tiyatroya, siyasete yani hayata dair ne yapabiliyorsak onu yapacaktık. Bu yüzden ‘Kadıköy Her Şey’ dedik kendimize.

Unutturulmak istenen bir geçmiş: Sovyetler

Kadıköy Her Şey grubunun daha önce de Sovyet filmlerini birlikte izlediğini belirten Ekşioğlu, “Sovyetler Birliği’nin kültür dünyamıza katkılarını paylaşmak hepimizi daha mutlu ve umutlu kılacaktır” dedi.

Ekşioğlu bu panelin gittikçe yoksullaşan politika ve kültür alanına önemli bir hatırlatma olacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

İzlediğimiz her Sovyet filminde gördüğümüz en önemli şey unutturulmak istenen bir geçmişin hayal ettiğimiz bir geleceğe açılan kapısıydı. Üstelik bu kapıyı süper güçlere sahip seçilmişler değil, emekçiler el birliğiyle açıyorlardı. Geleceğimizi tartışmanın tam da bu yanıyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz.