Ana SayfaGüncelErdoğan ABD’yi suçladı, DSG’yi ‘terör örgütü’ ilan etti, “Afrin YPG’den temizlenmeli” dedi

Erdoğan ABD’yi suçladı, DSG’yi ‘terör örgütü’ ilan etti, “Afrin YPG’den temizlenmeli” dedi

HABER MERKEZi – Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’i PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor” diye konuştu. Erdoğan ayrıca ABD öncülüğündeki koalisyonda yer alan Demokratik Suriye Güçleri için de “terör örgütü” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Türkiye’nin IŞİD ve PYD’ye operasyonlarını baltalayanın ABD olduğunu söyleyen Erdoğan, “Afrin’i PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Erdoğan, “Afrin’deki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız” dedi ve konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Afrin’i PYD ve YPG’den temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz. Müttefiklik içinde kolayca çözülebilecek birçok sorun ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç böyledir. Bütün bu olaylar Rakka’da Münbiç’te gelin beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim burada PYD, YPG kalmayacak denmesine rağmen bu sözü tutmamışlardır. Ardından gelen yönetim SDG ile işbirliği yapıyoruz diyor. Kim kimdir, bunları gayet iyi biliyoruz. Türkiye’nin DEAŞ ve PYD’ye operasyonlarını baltalayan ABD’nin yapmak istediği senaryonun farkındayız. Müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak bambaşka bir şey.

Erdoğan, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan ABD öncülüğündeki koalisyonda yer alan Demokratik Suriye Güçleri’ne ilişkin olarak ise “SDG’yi kimse bize demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın, adı demokratik kendisi terör örgütüdür” diye konuştu.

NATO’ya tepki

Konuşmasında ABD’nin müttefikliğini de eleştiren Erdoğan,  anlattığı bir örnek üzerinden NATO’ya tepki gösterdi:

Dün Norveç’te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Burada Atatürk’ün ve şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB’den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydılar. Bizi aradılar böyle durum var. Bu tatbikat NATO tatbikatı. 40 askerimiz var, bunları çekme kararı verdik çekiyoruz dediler. Böyle bir ittifak olamaz. Oyun başka, zaman zaman malum yerlerde bunlar değişik yerlerde de yapıldı. Koskoca ABD’ye karşı niye böyle konuşuyorsunuz zihniyeti var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM'nin tutuklu HDP'li vekille ilgili kararına CHP'den tepki: Balbay kararı ile çelişiyor
Sonraki Haber
A Perfect Circle'dan 'The Doomed' şarkısı için yeni klip