Ana SayfaGüncelErdoğan: Afrin’i kurtaracağız, Kandil’i kurutacağız, Körfez’deki kavgayı önleyeceğiz

Erdoğan: Afrin’i kurtaracağız, Kandil’i kurutacağız, Körfez’deki kavgayı önleyeceğiz

HABER MERKEZİ –Rize’de partisinin il kongresinde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO’ya, “Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar” sözleriyle tepki gösterdi, ‘düşman hedef’ olayının ‘kuru bir özürle geçiştirilemeyeceğini’ söyledi. NATO’ya eleştirisini ABD üzerinden devam ettiren Erdoğan, İdlib’de atılan adımın Afrin’de de atılacağını söyledi: “Afrin’i de kurtaracağız, Mümbiç’i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Irak’ta Kandil başta olmak üzere ne kadar bataklık varsa kurutacağız”.

Rize’de halka hitap eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatındaki bir simülasyonda hem Mustafa Kemal Atatürk’ün hem de kendisinin “düşman” hedefler arasında gösterildiği olaya sert tepki gösterdi.

NATO’nun füze savunma sistemlerini Türkiye’den çektiğini hatırlatan Erdoğan, eleştirilerini ve tepkisini şöyle dile getirdi:

Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolayısıyla bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor. İşte daha dün, Norveç’teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan bu terbiyesizliği, NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum. NATO’nun güvenirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir. NATO’daki terbiyesizlik kuru bir özürle geçiştirilemez.

Suriye’den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye’ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO’nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir.

Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya’dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir.

Aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan’a ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye’ye ses çıkarıyorlar. Kusura bakmasından Türkiye adım atacağı zaman birilere sorarak kararını vermeyecek.

Buradan NATO ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyoruz, biz S-400’leri aldık, iş bitti. Finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. En yakın zamanda bu sistemi ülkemizde kuracağız.

NATO’ya eleştirisini “Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışanlar yanı başımızda en alçak senaryoyu uyguluyorlar” sözleriyle ABD üzerinden devam ettiren Erdoğan, “ABD PYD’nin adını değiştirdi SDG yaptı. Sevsinler, sanki biz anlamadık” dedi.

Erdoğan, İdlib’de atılan adımın Afrin’de de atılacağını söyledi:

Suriye’de İdlib operasyonunu da tamamlayacağız, Afrin’i de kurtaracağız, Mümbiç’i de asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Irak’ta Kandil başta olmak üzere ne kadar bataklık varsa kurutacağız. Körfez’de çıkarılan kardeş kavgasını önlemek üzere tüm gücümüzle çalışacağız. Meseleyi böyle geniş bir çerçevede ele almazsak bizi asla rahat bırakmayacaklar. Türkiye’nin kaderi tüm bu coğrafyanın yükünü omuzlamaktır. Kaderimizden kaçmayacağız. Üzerine gideceğiz.

Previous post
Dan Brown'lık hadise: 'Da Vinci Şifresi' kitabı Silivri Cezaevi'ne alınmadı
Next post
Mülteci kadınlar: Suriye'de kış kıştı, yaz da yaz ama Türkiye'de mevsimler karışık