Ana SayfaGüncelErdoğan: Atatürk’ü Marksist marjinal çevrelerin tekeline mi bırakacağız?

Erdoğan: Atatürk’ü Marksist marjinal çevrelerin tekeline mi bırakacağız?

HABER MERKEZİ – 10 Kasım dolayısıyla Saray’da düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atatürk’ü ruhu faşist söylemi Marksist marjinal çevrelerin tekeline mi bırakacağız?” diye sordu ve CHP’ye Atatürk’le ilgili eleştirilerde bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen Atatürk’ü anma töreninde konuştu.

Söylemlerinde sık sık ana muhalefet partisi CHP’yi eleştiren Erdoğan, “CHP’nin Atatürk’le zaten çok daha önceden zayıflamaya başlamış ilişkisi, 10 Kasım 1938’de tamamen kesilmiştir” dedi.

Erdoğan, “CHP gibi amorf bir partinin Atatürk’ü milletimizden kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk’ün bunların zihinsel fetişizmine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, “Atatürk’ü ruhu faşist söylemi Marksist marjinal çevrelerin tekeline mi bırakacağız?” diye sordu.

Atatürk’ün de eleştirilebilir olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Milletimizin Mustafa’yla bir sıkıntısı bulunmuyor, Kemal’le de sıkıntısı bulunmuyor, Atatürk’le de bulunmuyor. Herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. Yüce Allah dışında hiçbir güç layüsel değildir. Eleştirmek başkadır, hakkı teslim etmek başkadır. Bizim saygı sınırları içindeki eleştirilere diyecek bir şeyimiz yoktur. Birileri çıkmış biz Atatürk’e Atatürk dedik diye senaryo yazıyor. Cumhuriyetin kurucusunun adı Mustafa Kemal Atatürk’se bunu ifade etmemizden daha tabii bir şey yoktur.

Previous post
17 yaşındaki çocuğu 'evlenmek' için alıkoyan öğretmen tutuklandı
Next post
Hedef gösterilen nü tablo TÜYAP sergi alanından kaldırıldı