Ana SayfaDünyaErdoğan ile Merkel ‘ikili ilişkileri’ görüştü

Erdoğan ile Merkel ‘ikili ilişkileri’ görüştü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel’in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından aktarılan bilgiye göre Erdoğan ve Merkel’in gündeminde ikili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmeler vardı.

DW Türkçe’de yer alan bilgiye göre Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla 22 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Erdoğan’ın, Merkel ile bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, mülteciler konusu da ele alındı.

Görüşmede ayrıca Merkel’in Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını belirttiği de kaydedildi.

İkilinin Almanya’da hükümet kurma çalışmalarının sonuçlandırılmasının ardından, üst düzey ikili temaslara ivme kazandırılması konusunda da mutabık kaldıkları ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emrah Serbes 22 yıl hapis istemiyle yargılanacak
Sonraki Haber
Sarraf Erdoğan'ı da 'andı': O dönem başbakandı ve petrol, para transferine 'tamam' dedi