Ana SayfaBilim ve TeknolojiErdoğan: Teknofobik değiliz; bizim için kıstas, teknolojinin fıtrata aykırı olmaması

Erdoğan: Teknofobik değiliz; bizim için kıstas, teknolojinin fıtrata aykırı olmaması

HABER MERKEZİ – Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teknolojide kıstasın “fıtrata aykırı olmaması” olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde konuştu.

Teknoloji ve değişim üzerine değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “”Bizim için önemli olan teknolojiyi nasıl anladığımız ve onu nereye yerleştireceğimizdir” dedi.

“Teknofobik insanlar değiliz” diyen Erdoğan, “Bizim için kıstas, teknolojinin fıtrata aykırı olmamasıdır. Ölçü teknolojinin dünyanın yok edilmesi için değil, ihyası yolunda kullanılıyor olmasıdır” diye konuştu.

Erdoğan, Köroğlu’nun “Tüfek icat oldu mertlik bozuldu” sözlerine atıfla da, “Biz de diyoruz ki kitle imha silahları çıktı, insanlık bitti” dedi.

“Müslümanlar kitle imha silahlarına öncülük etmiyor”

Nükleer silahların da ‘bağımlılık’ olduğunu söyleyen Erdoğan, Batı ülkelerini eleştirerek, “Müslümanların atom bombası, nükleer füzeler gibi kitle imha silahlarına öncülük etmemelerinin temel sebebi herhalde geri kalmışlıkları olamaz. Bu tarz bir teknoloji, her şeyden önce Müslümanların zihin yapısına, hayata, insana ve tabiata bakışlarına aykırıdır” diye konuştu.

“Özçekim yaparken vefat edenler var”

Teknoloji bağımlılığını eleştiren Erdoğan, Mekke’de ve Medine’de insanların “kıraat ve tefekkürle meşgul olmak yerine” telefonlarıyla vakit geçirmesinden şikayet ederken çocukları da teknolojiden uzak tutmak yerine bilinçli kullanmayı öğretmek gerektiğini vurguladı.

Selfie’yi (özçekim) de eleştiren Erdoğan, “Cep telefonu ile özçekim yaparken düşen kaza yapan sakatlanan vefat eden insanlara dair haberleri kimi zaman tebessüm ederek kimi zaman yüreğimiz parçalanarak takip ediyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekil zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi
Sonraki Haber
Zonguldak'ta kömür madeninde göçük: İki işçi hayatını kaybetti