Ana SayfaGüncelErdoğan ‘teknoloji dehası’ Elon Musk’la görüşmesini anlattı: Baktım çok heyecanlı

Erdoğan ‘teknoloji dehası’ Elon Musk’la görüşmesini anlattı: Baktım çok heyecanlı

HABER MERKEZİ – Teknoloji çevrelerinde ‘deha’ olarak kabul edilen Elon Musk ile yaptığı görüşmeyi anlatan Erdoğan, “Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor” dedi.

Saray’da, İslam İşbirliği Teşkilatı’ın (İİT) etkinliğinde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geleceğin teknolojisi üzerine çalışan Amerikalı mühendis ve yatırımcı Elon Musk’la görüşmesine dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan görüşmeyi, “Baktım çok heyecanlı. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor” sözleriyle anlattı.

Erdoğan’ın görüşmeye dair anlatımı şöyle:

Geçtiğimiz günlerde yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra da bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan, hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar. Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına sakın müsaade etmeyin. Elon ‘Bir ara tükendim para mara kalmadı’ diyor ama ‘Yılmadım azmettim ondan sonra kapılar açıldı şu andaki duruma geldim’ diyor.

Elon Musk hakkında

Teknoloji çevrelerinde ‘deha’ kabul edilen Elon Musk, geliştirdiği birden fazla kez kullanılabilen Space X roketiyle dünya yörüngesindeki Uluslararası Uzay İstasyonu’na malzeme taşıyan ilk ve tek özel girişimci.

Halen geliştirdiği roketin 2030 yılı civarında Mars’a insanlı uçuş için kullanılması gündemde.

Musk’ın kurduğu elektrikli araba üreticisi Tesla bugünlerde sürücüsüz elektrikli otomobili piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Otomobil şimdiden yüz binlerce sipariş aldı.

‘Global SatShow’ teknoloji konferansı kapsamında Türkiye’ye gelen Musk, yerli otomobil üretimi gündemdeyken Erdoğan’la 1 saat 10 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hazır bulunmuştu.

Previous post
Fransa Avrupa'nın üzerindeki 'nükleer bulut'un sebebini açıkladı
Next post
Bakan Akdağ 'tecrübe kazanmak için' sabaha kadar Narcos'u ayakta izlemiş