Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Ankara-Şam yakınlaşır mı?’ sorusuna yanıt

Erdoğan’dan ‘Ankara-Şam yakınlaşır mı?’ sorusuna yanıt

HABER MERKEZİ – Soçi’deki üçlü Suriye zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, Şam ile Ankara yönetimlerinin yakınlaşabileceği sinyali vererek, “Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen üçlü Suriye zirvesi dönüşünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, gazetecilerin “Ankara-Şam arasında daha yakın bir temas, ortak çalışma ihtimali düşünülebilir mi?” sorusuna “Siyasetin kapıları, son ana kadar her zaman açıktır” yanıtını verdi.

AKP liderinin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Yarın neler olabileceği, o anki şartlarla alakalıdır. Bu konuda bir şey olmaz türünden peşinen kestirip atma türünden bir anlayışın, bir yaklaşımın içinde olmamız çok da doğru olmaz. Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır.

Suriye rejimi ile iletişim kurulup kurulmadığı sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “An itibarıyla o tür bir durum yok ortada” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da PYD ve YPG’ye karşı olduğunu iddia eden Erdoğan, “İlla silah gücü olarak yanımızda yer alınmasını kastetmiyoruz. Diplomasi olarak o noktada karşı çıkmamaları yeterli. Nitekim, şu anda görünen, herhangi bir ters duruş da söz konusu değil” dedi.

Suriye’nin kuzeyinde ‘bir oluşum’a izin vermeyeceklerini de söyleyen Erdoğan, Esad’ın yanı sıra Rusya ve İran’ın da bu duruma muhalif olduğunu savundu.

‘Afrin’e kontrol ve gözetleme noktaları oluşturulacak’

Soçi’deki üçlü zirvenin Afrin açısından da önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, “Gerek Rusya, gerek İran’ın tavrını görmemiz açısından önemliydi. Şimdi, tavırlarını görmemizin ardından, İdlib’deki kontrol ve gözetleme noktalarının Afrin’de de oluşturulması için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürecekler” dedi.


Soçi’deki üçlü zirve sonrası PYD’den açıklama


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘İtirafçı' olduğu iddia ediliyordu: Sarraf'ın adı son mahkeme belgelerinde yer almadı
Sonraki Haber
Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman için 45’er yıl hapis istemi