Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Afrin ve seçim ittifakı açıklaması

Erdoğan’dan Afrin ve seçim ittifakı açıklaması

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse MHP, AKP ile yan yana mücadelesini sürdürecektir” sözlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin çıkarları noktasında MHP ile her türlü adımı atmaya varız” ifadelerini kullanarak, seçimle ilgili olarak ittifak düşünülebileceği mesajını verdi. Öte yandan Erdoğan, “Afrin’de demografik yapının korunması bizim hassasiyetlerimiz arasındadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

“Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse MHP, AK Parti ile yan yana mücadelesini sürdürecektir” ifadelerini kullanan MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sözlerini değerlendiren Erdoğan, “Milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddütümüz dahi yoktur” diye konuştu.

Seçim barajına dair bir çalışma olmadığını da sözlerine ekleyen Erdoğan, seçim öncesi olası bir ittifak ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok çok önemlidir.

‘İş sadece siyasi çözümle bitmeyecek’

Erdoğan’a PYD’nin Cenevre görüşmeleri için masaya davet edilmeyeceği konusunda güvence alınıp alınmadığı da soruldu.

“Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız” diyen Erdoğan, “Türkiye olarak biz de siyasi çözüm için üzerimize ne düşecekse yapalım. Kaldı ki iş sadece siyasi çözümle bitmeyecek. Karşımızda artık yerle bir olmuş bir Suriye var. Kuru kuruya bir şeyler söylenmesi yetmiyor” diye konuştu.

Erdoğan, Afrin konusunda ise şunları söyledi:

Afrin konusunda İran’ın oraya kendisinin de böyle bir şeyi arzu etmesi konusunda Afrin’e sıcak bakmıyoruz. Çünkü oradan çekilme konusunda Hamburg’daki G-20 zirvesinde Rusya’nın bize verdiği sözleri var. Rusya’nın oradan çekilmesi, oradan bize yönelik muhtemel tehdit ve tacizlerden duyduğumuz rahatsızlıklarla alakalı olarak Türkiye’ye gerekli anlayışın gösterileceği hususlarında bize söz verilmişti.

Afrin’de demografik yapının korunması bizim hassasiyetlerimiz arasındadır. Astana ve Cenevre süreçlerinin eşgüdümlü biçimde devamı konusunda mutabık kaldık. Bizim PYD konusundaki tavrımız çok açık ve net. Bundan taviz veremeyiz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul Kadın Meclisleri'nden 25 Kasım çağrısı: "Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak"
Sonraki Haber
Uca'dan Erdoğan'ın '15 çocuk' sözlerine: Bedenim üzerine söz söyleme hakkı yalnızca bana ait