Ana SayfaToplumsal Cinsiyet“Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz” diyen kadınlardan 25 Kasım çağrısı

“Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz” diyen kadınlardan 25 Kasım çağrısı

HABER MERKEZİ – İstanbul 25 Kasım Platformu, “Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz, hayatlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmiyoruz” sloganıyla tüm kadın ve LGBTİ’leri Taksim’de yapılacak yürüyüşe davet etti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar, sokaklarda olacak.

İstanbul 25 Kasım Platformu, “Erkek devlet şiddetine itaat etmiyoruz, hayatlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmiyoruz” sloganıyla 25 Kasım günü saat 18.00’de Taksim Tünel’de buluşarak Galatasaray Meydanı’na yürüyecek.

25 Kasım Platformu üyelerinden Şenay Kumuz, geçtiğimiz yıl 25 Kasım’da sloganlarının “OHAL’de de herhalde de direniyoruz” olduğunu hatırlattı ve OHAL’le birlikte kadın katliamlarının açık bir şekilde arttığını söyledi.

‘OHAL koşullarında sokakta olacağız’

Kumuz, “Şiddet, kılık kıyafetimizden tutun da yaşam biçimimiz ve çalışma yaşamına kadar her yerde gözle görülür hale geldi. Bunun en büyük etkisi de OHAL’in kendisidir” diye konuştu.

Bu yıl da yine OHAL koşullarında sokakta olacaklarını belirten Kumuz, her yıl yürüyüşün Taksim Meydanı’na doğru yapıldığını ancak bu yıl bitmeyen inşaat hali nedeniyle yürüyüşün Galatasaray Lisesi önüne kadar yapılacağını dile getirdi.

25 Kasım’da yapacakları yürüyüşe kadar çeşitli çağrıları olacağını da kaydeden Kumuz şu açıklamayı yaptı:

Taksim, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Ümraniye, Küçükçekmece, Sarıyer, Eyüp, Sultangazi, Avcılar, Beylikdüzü ve Bakırköy gibi ilçelerde bildiri dağıtımlarımız olacak.  Facebook’ta etkinlik sayfamız var. Bu sayfa üzerinden de duyurularımızı yapıyoruz.  Onun dışında stikırlarımız olacak. Çeşitli yerlerde stantlar açacağız.

‘Kadınlar her alanda mücadelede yer almalı’

Kumuz, kadına yönelik şiddet noktasında her zaman tepkilerini ortaya koyduklarını, 25 Kasım’ın da bugünlerden bir tanesi olduğunu belirterek tüm kadın ve LGBTİ’leri yapılacak yürüyüşe davet etti:
25 Kasım’da bugünlerden bir tanesi. Ama bizim esas olarak çağrımız şu ki; ana sloganımızda da belirttiğimiz gibi ‘Hayatlarımızdan ve mücadelemizden vazgeçmiyoruz’ diyoruz. OHAL koşullarına rağmen tüm Türkiye’deki kadınlar, iki üç kadın bir araya geldiğinde bir duyarlılık göstermeleri gerektiğini ve bulundukları her alanda mücadelede yer almaları gerektiği çağrısında bulunuyoruz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekdağ'ın davalarına 'yetkisizlik' kararı
Sonraki Haber
'Başkanlığı' öven Bahçeli'den bir 'seçim barajı' çağrısı daha