Ana SayfaGüncelEvleri işaretlenen Aleviler sokaktaydı: ‘Diz çökmedik, çökmeyeceğiz’

Evleri işaretlenen Aleviler sokaktaydı: ‘Diz çökmedik, çökmeyeceğiz’

HABER MERKEZİ – Malatya’da Aleviler düzenledikleri yürüyüşle evlerinin duvar ve kapılarının kırmızı boyayla işaretlenmesine “Hiçbir zaman diz çökmedik, çökmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Malatya’da çoğunlukla Alevilerin yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi’nde önceki gece 13 evin işaretlenmesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) öncülüğünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de aralarında olduğu siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Paşaköşkü Çeşme Durağı’nda başlayan yürüyüş, Cemal Gürsel Mahallesi’ne kadar sloganlar eşliğinde sürdü.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, Maraş Katliamı’nda katledilenleri anma hazırlıkları yaptıkları günlerde, evlerinin işaretlendiğini söyledi.

Maraş katliamı öncesinde de kullanılan işaretleri görmenin kendilerini şaşırtmadığını dile getiren Topal, şunları söyledi:

Biz Aleviler, bu işaretleri ilk kez görmüyoruz, daha önce Erzincan’da, Antep’te ve Adıyaman’da da gördük. Yaşadıklarımıza artık şaşırmıyoruz! Adıyaman’da kapı işaretlenmeleri sonrası dönemin İçişleri Bakanı’nın dedikleri hala zihnimizdedir. Dönemin bakanı ‘Kapı işaretlemelerini çocuklar yapmış’ diyerek olayı sıradanlaştırmış, ardından kamera kayıtları silinerek failler korunmuştu. Yarın da Malatya’da bu işaretlemeleri yapanlar için de ‘Kendini bilmez bir çocuk ya da meczup birinin işidir’ deyip olayı sıradanlaştırıp üzerini örtmeye çalışacaklarını da biliyoruz.

Cemal Gürsel Mahallesinde 13 evin kapısını işaretleyenler, tıpkı daha önce olduğu gibi yine bulunmayacak, cezalandırılmayacak ve bu işaretleme ilk olmadığı gibi son da olmayacak.

Bu işaretleri o çocuklar, güvendikleri yerlerden icazet alarak gerçekleştirmişlerdir. Bu çocuklar, egemenlerin dediği gibi ‘öfkeli çocuklar’ ise biliyoruz ki onlar için zaten hukuk ve yasa yolları işlemeyecektir. Temel hak ve hürriyetlerin askıya alındığı hak aramanın suç sayıldığı hukukun işlemediği, sokaklarda patlayan bombaların, meydanlarda linç çetelerinin, medyada manipülasyonların hüküm sürdüğü bir korku düzenini yaşar hale geldik. Kısacası AKP Türkiye’yi getirdikleri nokta darbe ile olağanüstü hal arasında sıkıştırılmış bir ülkenin karanlığından başka bir şey değildir.

‘Hiçbir zaman diz çökmedik, çökmeyeceğiz’

Bu saldırıların tek sorumlusunun Alevi düşmanı, gerici, faşist zihniyet olduğunu söyleyen Topal, konuşmasını şöyle tamamladı:

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, biz Alevilere ne kadar baskı olursa olsun, ne kadar zulüm olursa olsun, hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Hiçbir zaman diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Bilmiyorlarsa tarih kitaplarına baksınlar. Kalender Çelebi’yi, Pir Sultan’ı, Seyit Rıza’yı bir kez daha okusunlar. Tarih boyunca yapılan zulümler, katliamlar bizleri yolumuzdan döndürmeye yetmedi, bundan sonra da döndüremeyecektir.


‘Sıradan bir olay değil’: Malatya’da Alevilerin yaşadığı mahallede 13 ev kırmızı boyayla işaretlendi


Kaynak: MA

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li bir vekile daha cenaze soruşturması
Sonraki Haber
Demirtaş’ın suç duyurusuna ret, Gökçek’in Demirtaş’la ilgili suç duyurusuna fezleke