Ana SayfaEkonomiFitch Türkiye için büyüme tahminini düşürdü, bankaları uyardı: ‘Sarraf davası zarar verebilir’

Fitch Türkiye için büyüme tahminini düşürdü, bankaları uyardı: ‘Sarraf davası zarar verebilir’

HABER MERKEZİ – Türkiye için 2018 büyüme tahminini aşağı yönlü revize eden Fitch, 2017 enflasyon beklentisini de yükseltti. Fitch yöneticileri ayrıca ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya karşı açılan davalar çerçevesinde yürütülen soruşturmaların, Türkiye merkezli bankaları negatif not baskısı altında bırakabileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için ekonomik tahminlerini revize etti.

Buna göre kurum, Türkiye için 2018 büyüme tahminini yüzde 4,1’den 3,9’a düşürdü. Türkiye’nin 2019 için büyüme tahminini ise yüzde 4,2 olarak açıkladı.

Kurum 2017 yılı enflasyon beklentisini ise yüzde 9,5’ten yüzde 10,9’a çıkardı. Fitch, enflasyon beklentisini 2018 için yüzde 8,0’dan yüzde 9,4’e ve 2019 için yüzde 7,8’den yüzde 8,5’e yükseltti.

Türkiye merkezli bankalar için not uyarısı

Öte yandan Türkiye ve Rusya gündemiyle İngiltere’nin başkenti Londra’da toplanan Fitch yöneticileri, Türkiye merkezli bankaların negatif not baskısı görebileceği konusunda uyardı.

Yöneticilere göre böyle bir baskının nedeni ise Amerika Birleşik Devleti’nde (ABD) Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya karşı İran’a yönelik ABD yaptırımlarını ihlal ettikleri iddiasıyla açılan davalar çerçevesinde yürütülen soruşturmaların bankaların piyasaya erişimerine olası etkisi.

Fitch yöneticileri, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Eğer ABD’de yürütülen soruşturma itibarlarına zarar verir, piyasaya erişimlerini azaltır ve büyük cezalar karşısında devlet tarafından desteklenmezler ise Türk bankaları negatif not baskısı görebilirler.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
11 gündür açlık grevinde: Gözaltına alınan işçi para cezası kesilerek serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Feminist avukatlardan 'babalığa' soyunan Feyzioğlu'na: Kimse ondan 'reis' olmasını istemiyor