Ana SayfaGüncelFotoğraf ve videoya rağmen: ‘Haber asılsız’ diyen Konya Belediyesi’nden ETHA’ya suç duyurusu

Fotoğraf ve videoya rağmen: ‘Haber asılsız’ diyen Konya Belediyesi’nden ETHA’ya suç duyurusu

HABER MERKEZİ – IŞİD’den kurtarılan Rakka’da Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir aracın bulunduğuna dair görüntülerin yayınlanmasının ardından belediye, görüntüleri paylaşan ETHA’ya suç duyurusunda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada haberin ‘asılsız’ olduğu savunularak, haberle ‘algı oluşturulmaya çalışıldığı’ ifade edildi. Belediye, ETHA’nın haberini yayınlayan internet sitelerine ‘içerik engellemesi’ getirilmesi için işlem başlatıldığını da duyurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kendilerine ait logolu aracın Rakka’daki fotoğraf ve video görüntülerini yayınlayan Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, ‘belediye hakkında algı oluşturmaya yönelik asılsız haberler yapıyorlar’ diyerek ETHA hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden konuya dair yapılan yazılı açıklama şöyle:

Belediyemiz hakkında algı oluşturmaya yönelik asılsız haberlerin ilk kaynağı olan Etha-Etkin Haber Ajansı ile ilgili olarak bugün Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Gerçeklikten uzak, yalan ve iftira içeren söz konusu haberleri yayınlayan internet siteleri hakkında da haber içeriğinin engellenmesi ve tekzip için gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.

Ne olmuştu?

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 19 Ekim’de Rakka’nın tümden IŞİD’den kurtarıldığını duyurmuştu.

Etkin Haber Ajansı, Rakka’da mayın temizleme operasyonları sırasında üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin amblemi olan ve “Resmi hizmete mahsus” yazısı bulunan bir iş aracının fotoğrafını paylaşmıştı.

Görüntüler üzerine belediyeden “Muhtemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir” açıklaması gelmişti.

Belediye bir başka açıklamasında ise fotoğraflar için ‘fotomontaj’ demişti ancak ETHA’nın bu kez yayınladığı video ile görüntülerin gerçek olduğu anlaşılmıştı.


Rakka’da Türkiye’den bir araç bulundu, Konya Belediyesi açıklama yaptı

Belediye ‘fotomontaj’ demişti: Rakka’da bulunan logolu aracın görüntüleri de ortaya çıktı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
A Perfect Circle'dan 'The Doomed' şarkısı için yeni klip
Sonraki Haber
Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolar ve euro yükselişte