Ana SayfaGüncelGazete Karınca duyurdu, konu Meclis gündemine taşındı: DSİ’de ödenek krizi

Gazete Karınca duyurdu, konu Meclis gündemine taşındı: DSİ’de ödenek krizi

HABER MERKEZİ – Gazete Karınca’nın gündeme getirdiği DSİ’ye bağlı ihale usulü olarak başlatılan ve ağırlığını baraj inşaatlarının oluşturduğu şantiyelerin ödenek eksikliği nedeni ile kapatılmasına ilişkin haberin ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu Meclis gündemine taşıdı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması talebi ile verilen önergede şantiyelerin kapanması nedeni ile kaç kişinin işsiz kalacağı soruldu.

8 Kasım tarihinde Gazete Karınca ‘Ekonomik kriz DSİ’yi de vurdu: Ödenek yok, şantiyeler durduruluyor, işten çıkarmalar başladı‘ manşeti ile Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Türkiye’nin çeşitli noktalarında ihale usulü ile yürüttüğü özellikle ağırlığını baraj inşaatlarının oluşturduğu şantiyelere, yaşanan nakit sıkıntısı nedeni ile ödenek ayıramadığı, bu nedenle de şantiyeler hakkında durdurulma kararı verildiğini duyurmuştu.

DSİ’nin ödenek sıkıntısı nedeni ile ‘acil olarak değerlendirilen işler’ dışında kalan işlere ödenek aktarımını durdurduğu ve bu nedenle AKP’nin büyük önem verdiği ağırlığı baraj inşaatlarından oluşan yapım işlerine ait şantiyelerin kapanmaya başladığını duyuran haber, ekonomide yaşanan krizin de boyutlarını ortaya çıkarmıştı.

Konu Meclis gündemine taşındı

Devlet Su İşleri’ne bağlı çeşitli şantiyelerin nakit ödenek sıkıntısı nedeni ile durdurulduğunu ve DSİ Genel Müdürlüğü Muhasebe yetkililerinin de ödenek eksikliğini kabul ettiğini belirten haber ardından konuyu Meclis Gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan konu hakkında bilgi talep etti.

İşten çıkarmaların başladığı şantiyelerde kaç kişinin işsiz kalacağı hakkında bilgi talep eden CHP’li Bakan, ‘Kaç şantiye kapatılacaktır? Kaç işçi işsiz kalacaktır?’ diye sordu.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından verilen önergede şu sorulara yer verildi:
  • Devlet Su İşleri’ne bağlı sulama şebekesi, sulama kanalı ve barajlar olmak üzere toplam kaç şantiye vardır? Bu şantiyelerde çalışan işçi sayısı kaçtır?
  • Türkiye genelinde Devlet Su İşleri’ne bağlı olan hangi şantiyeler hakkında mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle durdurulma kararı verilmiştir? Şantiyelerin durdurulma kararıyla kaç işçi işten çıkarılmıştır?
  • Mevsimsel şartlar dışında yaşanan ödenek sıkıntısı nedeni ile ortaya çıkan maddi açık miktarı ne kadardır?
  • Mevsimsel şartlar dışında yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle durdurulma kararı verilen Devlet Su İşleri’ne bağlı bu şantiyelerin kapatılacağı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa kaç şantiye kapatılacaktır? Kaç işçi işsiz kalacaktır?



Önceki Haber
Unutulan bir özyönetim deneyimi: Batman ve Edip Solmaz (1979)
Sonraki Haber
Trump'ın 'nükleer yetkisi' kongrede tartışıldı: "Dengesiz olmasından endişeliyiz"