Ana SayfaGüncelGazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman için 45’er yıl hapis istemi

Gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman için 45’er yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Erdoğan Alayumat ile Nuri Akman hakkındaki iddianame kabul edildi, iki gazeteciye 45’er yıl hapis cezası istendi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman’la ilgili soruşturmasını tamamlayan Hatay Cumhuriyet Savcısı Tacettin Pınar’ın hazırladığı iddianame Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Savcı, her 2 gazeteci hakkında yaptıkları haberleri gerekçe göstererek, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” ve “Örgüte üye olma” iddialarından 45’er yıl hapis cezası istedi.

MA’dan Hamdullah Kesen’in haberine göre Alayumat ve Akman’a gazetecilik faaliyetlerinin tamamı suçlama olarak yöneltilirken, dihaber’de yayınlanan haberleri, makinelerinde bulunan haber fotoğrafları, yapmış oldukları röportajlar, muhabir arkadaşları ile Whatsapp’tan yapmış oldukları haber tartışmaları suç delili olarak gösterildi.

Savcılık Alayumat ve Akman’ın sınırda yaptıkları haberleri de suç delili olarak gösterdi.

Alayumat ve Akman’ın bilgisayarlarında bulunan “MİT karargâhında gece sevkiyat gündüz eğitim veriliyor” başlıklı haber ve fotoğrafların iddianamede uzunca yer aldığı belirtildi.

İddianamede, savcının Hatay’daki ekolojik tahribata ilişkin çekilmiş taş ocaklarının fotoğraflarını da suç delili olarak gösterdi.

Ne olmuştu?

Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 14 Temmuz’da “makul şüphe” gerekçesiyle Antep’in İslahiye ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan iki gazeteci Antep’ten Hatay’a getirilerek, 13 gün burada gözaltında tutulmuş ve 27 Temmuz’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından gazeteci Akman serbest bırakılırken, Alayumat “casusluk” iddiasıyla tutuklanmıştı.


Medya hedef göstermiş, ki gazeteciden Akman serbest bırakılmış, Alayumat tutuklanmıştı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan 'Ankara-Şam yakınlaşır mı?' sorusuna yanıt
Sonraki Haber
Times'ın Suriye iddiası: Erdoğan, rejime danışmadan Kürt güçlere saldırmama sözü verdi