Ana SayfaDünyaGazeteciyi tacize maruz bırakmakla suçlanan Britanya Savunma Bakanı istifa etti

Gazeteciyi tacize maruz bırakmakla suçlanan Britanya Savunma Bakanı istifa etti

HABER MERKEZİ – Britanya Savunma Bakanı Michael Fallon, bir gazeteciyi tacize maruz bıraktığına dair suçlamalar üzerine istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde bir gazeteci, Britanya Savunma Bakanı Michael Fallon’un 2002’de, Julia Hartley-Brewer isimli başka bir gazeteciyi tacize maruz bıraktığını yazmıştı.

Fallon’un yıllar sonra ortaya çıkan bu olay nedeniyle sözcüsü aracılığıyla özür dilediği bildirilmişti.

Tacize maruz bırakılan gazeteci de bir Muhafazakâr Parti konferansındaki akşam yemeği sırasında yaşanan olayın kendisi için kapandığını dile getirmişti.

Britanya Savunma Bakanı olayın medyada yer alması üzerine istifa ettiğini duyurdu.

“Standartların altına düştüğümü kabul ediyorum”

Fallon, Britanya Başbakanı Theresa May’e sunduğu istifa mektubunda, “Son günlerde milletvekilleri hakkında bir dizi iddialar ortaya atıldı. Bunların birçoğu yanlıştı. Ama ben geçmişte şerefle temsil ettiğim silahlı kuvvetlerin gerektirdiği yüksek standartların altına düştüğümü kabul ediyorum.” dedi.

DW Türkçe’nin haberine göre, 1983 yılında parlamentoya giren ve 2014’ten beri savunma bakanlığı görevini yürüten Fallon’un istifası May tarafından kabul edildi.

Britanya Başbakanı May, Fallon’a “Makamın üzerinde karakteristik olarak ciddi bir tutumla düşünmeni takdir ediyorum” cevabını iletti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kolombiya'da FARC lideri cumhurbaşkanlığına aday oldu
Sonraki Haber
CHP'li vekilden 'Öcalan'a tecrit' sorusuna yanıt: İnsanlığa aykırıdır