Ana SayfaÇalışma YaşamıGezi hekimlerine açılan dava düştü: ‘Hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı kaybetti’

Gezi hekimlerine açılan dava düştü: ‘Hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı kaybetti’

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanlığı’nın Gezi direnişi sırasında yaralananların tedavi edildiği gerekçesiyle İstanbul Tabip Odası yetkililerinin görevden alınması talebiyle açtığı dava düştü. Karar sonrası açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, “Yurttaşlara her koşulda tıbbi yardım vermeye hazır olduklarını” kaydederek, “Hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı kaybetti” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın Gezi direnişi sırasında yaralananlara sağlık hizmeti verildiği gerekçesiyle, dönemin İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu ve onur kurulu üyelerinin görevden alınması talebiyle açtığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

“Amaç dışı faaliyette bulunmak” iddiasıyla açılan davanın duruşmasına, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel katıldı.

Daha sonra söz alan İTO avukatları, hekimlerin görevlerini yaptıklarını belirterek, davanın düşmesini talep etti.

Avukatların talebini değerlendiren mahkeme heyeti, davanın düşmesine karar vererek, gerekçeli kararı sonra açıklayacağını ifade etti.

“Hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı kaybetmiştir”

Duruşma sonrası adliye binası önünde yapılan açıklamada, “Gezi hekimliği yargılanamaz” pankartı taşınırken, Gezi’de yaralananların tedavi edildiği anlarda çekilen fotoğraflar da taşındı.

Açıklamayı yapan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, “Burada hekimlik kazanırken Sağlık Bakanlığı da kaybetmiştir” dedi.

“Yurttaşlara her koşulda tıbbi yardım vermeye hazır olduklarını” kaydeden Tükel, “Bunun yargılanması demek hekimliğin yargılanması demektir” ifadelerini kullandı.

Aynı kapsamda başka davalar devam ediyor

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez de “Biz bu davayı kazansak bile Sağlık Bakanlığı yanlış bir şey yaptığını anlamış olsa bile bu davanın açılmış olmasının ezikliğini yaşıyoruz. Bu dava bu ülkenin geldiği düzeyi de gözler önüne seriyor” dedi.

Avukat Meriç Eyüpoğlu ise dosyanın düşürülme gerekçesinin açıklanması gerektiğini belirterek, aynı kapsamda Diş Hekimleri Odası ve Eczacılar Odası hakkında açılan davaların devam ettiğini hatırlattı.

Previous post
Carol Mann: Barışı erkekler bozar, savaşı kadınlar bitirir
Next post
Mahkeme zorunlu din dersinden muafiyet talebini haklı buldu