Ana SayfaGüncelGezici’den seçim yorumu: ‘AKP ve MHP birlikte hareket etse dahi yüzde 50+1’i yakalamaları çok zor’

Gezici’den seçim yorumu: ‘AKP ve MHP birlikte hareket etse dahi yüzde 50+1’i yakalamaları çok zor’

HABER MERKEZİ – AKP ile MHP’nin 2019 seçimleri için olası ittifakını değerlendiren Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, “AK Parti ve MHP’nin birlikte dahi hareket etse, yüzde 50+1’i yakalamaları çok zor görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Yavuz Oğhan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Yavuzoğhan’dan Bidebunudinle’ programına katılan Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, AKP ve MHP’nin 2019 seçimleri için olası ittifakını değerlendirdi.

Gezici, iki parti arasındaki işbirliğine ilişkin “Sayın Erdoğan ile Sayın Bahçeli’nin hal ve hareketleri, ne kadar zor bir süreçten geçtiklerini, yüzde 50+1’in ne kadar zor olduğunu gösteriyor. AK Parti ve MHP’nin birlikte dahi hareket etse, yüzde 50+1’i yakalamaları çok zor görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘AKP’nin yüzde 12-15 arasındaki oyu askıda’

Murat Gezici, AKP seçmenini, “AK Parti’nin yüzde 12-15 arasındaki oyu askıdadır. Bu seçmenlerin, merkez seçmen oldukları, demokrat ve Atatürkçü ve cumhuriyetçi bir kitle oldukları görülüyor. Kim bunlar? ANAP, DYP, Demokrat Parti kültüründen gelenler ve o kültürden gelenlerin çocukları bu grubu oluşturuyor. Sayın Erdoğan’ın bu seçmen kitlesini ikna etmesi gerekiyor” sözleriyle değerlendirdi.

‘AKP-MHP işbirliği MHP’ye zarar verir’

AKP-MHP işbirliğinin MHP’ye zarar vereceğini belirten Murat Gezici, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesiyle, İYİ Parti’deki ve AKP’deki ülkücülerin ‘MHP baraj altı kalmasın’ diyerek MHP’ye oy verebileceğini iddia etti:

Devlet Bahçeli, önümüzdeki seçimlerde, şu anki oyundan yüzde 65 ila 70 civarında bir kopma ihtimalini yüksek görüyor. Devlet bey, bu riski gördüğü için, önümüzdeki süreçte barajla ilgili açıklama yapıyor. İttifak halinde ise MHP tabanının yüzde 35’i bu ittifaka evet diyebilir. Baraj seviyesi, yüzde 7 tutulursa, MHP barajı geçsin diye, İYİ Parti’deki ve AK Parti’deki ülkücülerden oy alabilir. AK Parti ile MHP arasındaki güç birliği, MHP’ye zarar verebilir.