Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’nın açlık grevi dokuzuncu ayda

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi dokuzuncu ayda

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinde dokuzuncu aya girdi. Yüksel’de sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 360’ıncı gününde.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri dokuzuncu ayına girdi.

240 gündür açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 360’ıncı gününde.

Halen abluka altındaki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere ise polis yine izin vermedi.

Yüksel’de 4 gözaltı

img

Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 240’ıncı gününde” pankartı açarak, sloganlar attı.

Pankartı yırtan polis eylemcilere sert müdahalede bulunarak, İlker Işık, Sultan Aydoğdu, Mehmet Dersulu ve Gülnaz Bozkurt’u gözaltına aldı.

Eğitimcilerin durumları

Numune Hastanesi’nin tutuklu koğuşunda eylemine devam eden Gülmen’i geçtiğimiz gün ziyaret eden avukatı Şahap Örsal, Gülmen’in bilincinin ve moralinin iyi olduğunu belirtse de “Nuriye için koşullar riski arttırıyor” uyarısında bulunmuştu.

Gülmen’in çağrısını da ileten Örsal, eğitimcinin ancak işe iadesi gerçekleştiğinde açlık grevini sonlandıracağını aktarmıştı.


‘Nuriye için koşullar riski arttırıyor’


20 Ekim’de yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında tahliye edilen Semih Özakça ise eylemine evinde devam ediyor.

Özakça, sağlık durumuna ilişkin “İç organlarımda bir yıkım olduğunu hissediyorum, ağrılarım var, yağ oranım çok azaldığı için oturmakta zorlanıyorum” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünya denen sirkin iflah olmaz hayalperesti, bir kadın kahraman: Amelie
Sonraki Haber
Mısır'da evlilik öncesi seksten bahseden kadın sunucuya hapis cezası