Ana SayfaGüncelGündem seçim barajı: Kim ne dedi?

Gündem seçim barajı: Kim ne dedi?

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli’nin “yüzde 10 seçim barajı Türkiye için çok ağır bir seviye” sözleriyle gündeme gelen seçim barajı konusuna dair Başbakan Yıldırım, seçim barajının indirilmesi konusunda herhangi bir vaatleri olmadığını ancak öneri gelirse bunu konuşabileceklerini söyledi. CHP ise “Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir” dedi.

Geçmişte “Meclis’e bölücüler girer” diyerek yüzde 10 barajını savunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019’daki seçim gündemdeyken son anketlerde partisinin seçim barajının altında görünmesi ile beraber, “seçim barajının düşürülmesi gerektiğini” söyledi.

MHP lideri Bahçeli, “yüzde 10 seçim barajının Türkiye için çok ağır bir seviye olduğunu” ifade etti.

Bahçeli’nin bu çıkışı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da “Israrla seçim barajı aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir” dedi.

MHP ve CHP’nin seçim barajı açıklamaları üzerine konuya dair bir değerlendirme de Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi.

Barajı düşürme vaadinde bulunmadıklarını belirten Yıldırım, “İstikrar için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Partilerden gelecek talepleri değerlendiririz” dedi.

Son anketlerde baraj altında ya da sınırda

15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümet ile ‘ittifak’ halinde olan MHP’nin liderinin seçim barajı çıkışı, 2019’daki seçim öncesine ve MHP’den ayrılanların Meral Akşener öncülüğünde kurduğu İYİ Parti’nin anketlerdeki yükselişi sonrasına denk geldi.

Bu anketlerden sonuncusu olan SONAR’ınkinde, MHP yüzde 7.78 oran ile barajın altında kalıyor, İYİ Parti ise büyük çıkış yaparak yüzde 16.06 oranında görünüyordu.

KONDA da yaptığı son seçim anketinde MHP’yi baraj sınırında gösteriyordu.


SONAR’dan seçim anketi: Hangi parti kaç oy alıyor, hangisi baraj altında?