Ana SayfaDünyaHariri istifasından 17 gün sonra Beyrut’a döndü

Hariri istifasından 17 gün sonra Beyrut’a döndü

HABER MERKEZİ – Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifasını açıklamasından 17 gün sonra ülkesine döndü.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da katıldığı canlı yayında görevini bıraktığını açıklayan Hariri, istifasının ardından Lübnan’a döndü.

Beyrut Uluslararası Havalimanı’nda güvenlik güçlerince karşılanan Hariri daha sonra 14 Şubat 2005’te Beyrut’ta düzenlenen suikast sonucu öldürülen babası Refik Hariri’nin mezarını ziyaret etti.

Ne olmuştu?

İran yönetimini Arap devletlerinin ilişkilerine müdahale etmekle eleştiren Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 4 Kasım’da “hayatının tehlikede olduğunu” söyleyerek istifa ettiğini açıklamıştı.

Ancak Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Suudilerin Hariri’yi zorla Riyad’da tuttuğunu iddia ederek 47 yaşındaki Lübnanlı siyasetçinin istifasını kabul etmemişti.

Öte yandan Lübnan’daki Hizbullah hareketi de Hariri’nin Suudi Arabistan’ın zorlamasıyla başbakanlıktan istifa ettiğini öne sürmüştü.

Reuters’ın Lübnanlı yetkililere dayandırdığı habere göre de Suudi yetkililerin Hariri’ye, televizyonda okuması için istifa metni teslim ettiği ve amaçlarının Hariri’nin yerine ağabeyi Bahaa’yı getirmek olduğu iddia edilmişti.

Suudi Arabistan ise bu iddiaları yalanlamıştı.

Gelişmelerin ardından Hariri, Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelmişti.

İstifasıyla siyasi bir krize neden olan Hariri daha önce bugünkü Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılma sözü vermişti.

İstifasını geri alıp almayacağı henüz bilinmeyen Hariri, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştükten sonra bir açıklama yapacağını belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'den Erdoğan'a 'tezgah' yanıtı: Hikaye
Sonraki Haber
Kürdistan neresi, kimin yurdu? - Elend Aydın