Ana SayfaGüncel‘HDP ile mücadelesini’ anlatarak kendini savunan eski kaymakamdan savcıya: Belki kanaatını etkiler

‘HDP ile mücadelesini’ anlatarak kendini savunan eski kaymakamdan savcıya: Belki kanaatını etkiler

HABER MERKEZİ – ‘FETÖ’den tutuklu olan eski kaymakam Kadir Güntepe, HDP’li belediye ile ‘mücadelesini’ anlatarak kendini savundu. Mahkeme Başkanı’nın “Bunları yeterince anlattınız” demesi üzerine Güntepe, “Belki kanaatını etkiler düşüncesiyle anlattım” dedi.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra Şubat ayında tutuklanan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, dünkü duruşmada savunma yaptı.

Antep’te, ‘FETÖ’nün ‘mülki idare yapılanması’na yönelik soruşturmada “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılması talep edilen eski kaymakam Güntepe, savunmasında görev süresi boyunca “FETÖ ile herhangi bir bağının olmadığını” ifade etti.

HDP’li belediyelerin ‘çukur açtığını’ iddia eden Güntepe, kendisinin ise ‘kaymakamlık imkanları’ ile polis ve askere yardım ettiğini, HDP’li belediye ile mücadele ettiğini savundu.

“PKK ile mücadele ettiğini” de sözlerine ekleyen Güntepe’ye, Mahkeme Başkanı Murat Çolak’ın “Bunları yeterince anlattınız” demesi üzerine, sanığın yanıtı şu odu: “Belki kanaatını etkiler düşüncesiyle anlattım.”

Duruşmada devamla Mahkeme Başkanı Çolak, sanığın kullandığı şifreli haberleşme programı “ByLock” raporunda, programa 27 Ağustos 2014 tarihinde giriş yaptığını ve 483 kez girdiğini belirtmesi üzerine, sanık Güntepe, “Bylock kullanmadığını” ileri sürerek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti ise Güntepe’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Güntepe hakkında

Kadir Güntepe, Beytüşşebap kaymakamı olduğu dönemde HDP’li siyasetçilere sataşmasıyla biliniyor.

Güntepe’nin şu anda tutuklu olan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ile o dönemki tartışması bir ara gündem olmuştu.

HDP’li Encü, “Tahir Adıyaman’ı vuranlar Ford Ranger’la kaçtı” haberini Twitter’dan paylaşarak “Beytüşşebap Kaymakamı AK trolluğü bırakmış şimdi JİTEM’ci görevini üslenmiş” demişti.

Bunun üzerine HDP’li Encü’ye laf atan Güntepe, “Bana bak çapsız vekil! O mesajı tıpış tıpış sileceksin! Değil sen, feriştahınız gelse mücadelemden vazgeçmeyeceğim!” sözlerini sarf etmişti.

Encü ise “Telaşlanma Kaymakam efendi! Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir kötü huyu var” diye yazmış ve şunları söylemişti:

Senin kaymakamı olduğun ilçede bile %81 oy almışım. Saygı duyacaksın. Bu halkın iradesine karşı hadsizlik yapmayacaksın. Uzaktan kumanda edilen bir mülki amir -ki kendisi troll’üğü ile meşhur- gelip bize posta koyacak ve biz de geri adım atacağız, öyle mi? Yemezler.

Öte yandan Güntepe’nin adının duyulduğu bir diğer olay da yaptığı ziyaretlerden birinin Twitter’da “JÖH PÖH” adlı ırkçı bir hesaptan paylaşılması olmuştu.

Söz konusu hesaptan silinen Tweet, olduğu gibi Güntepe’nin hesabından da paylaşılınca ‘yanlış hesaptan’ paylaştığı düşünülmüştü.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı daha önce ırkçı ifadelerle, küfürlerin paylaşıldığı hesabın Güntepe tarafından yönetildiğini yazmıştı.

Ayrıca eski kaymakam Kadir Güntepe, AKP’li siyasetçilerin önemsediği bürokratlarından biriydi.

Öyle ki eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek attığı bazı Tweet’ler ile takipçilerine Kadir Güntepe’yi takip etmelerini tavsiye etmişti.

Ancak darbe girişimi soruşturması kapsamında 2017’nin Ocak ayında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, 1 Şubat’ta tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 10 gündür açlık grevinde
Sonraki Haber
Soykırım, insanlığa karşı suç ve Srebrenitsa katliamı: Ratko Mladiç'e müebbet