Ana SayfaGüncelHDP Milletvekili Taşçıer’e 18 yıla kadar hapis istemi

HDP Milletvekili Taşçıer’e 18 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında 2015 yılında Sur için düzenlenen bir yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınarak “adli kontrol” şartıyla serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında siyasi parti faaliyetleri kapsamında katıldığı eylem ve etkinlikler nedeniyle 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılamasına devam edildi.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya hakkında “silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak, ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlarını işlemek ile suçlanan HDP’li Taşçıer ve avukatları hazır bulundu.

18 yıla kadar hapis istemi

Savcı, 2015 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen “sokağa çıkma yasağı”nın protesto edilmesi amacıyla yapılan yürüyüşe katılan Taşçıer’in “Silahlı örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “2911 sayılı yasaya muhalefet” suçlarını işlediğini iddiasıyla 9 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, Taşçıer hakkında “örgüt propagandası” suçundan açılan davanın ise suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatına karar verilmesine talep etti.

Ardından söz alan Taşçıer, Meclis’teki yasama faaliyetleri nedeniyle duruşmalara katılamayacağını belirterek, duruşmalardan bağışık tutulmasını talep etti.

Taşçıer’in avukatları ise yargılamanın genişletilmesi talepleri ve mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Taşçıer ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine karar vererek, davayı 2018 yılının Ocak ayına erteledi.