Ana SayfaGüncelHDP: Twitter’dan hedef gösterildik, silahlı saldırı organize

HDP: Twitter’dan hedef gösterildik, silahlı saldırı organize

HABER MERKEZİ – HDP Esenler ilçe binasına yapılan silahlı saldırıya dair açıklama yapan ilçe eşbaşkanı Nermin Babayiğit, saldırıdan önce sosyal medyada hedef gösterildiklerini söyledi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de “Saldırı organize” dedi.

Geçtiğimiz gün Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Esenler ilçe binasına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlenmişti.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan ilçe eşbaşkanı Nermin Babayiğit, saldırıdan iki gün önce “Terör Gerçekleri” isimli bir Twitter hesabından hedef gösterildiklerine işaret etti.

Babayiğit söz konusu hesabın 12 Kasım’da, Esenler İlçe Örgütü’nde kimse ile görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşulları ile ilgili yapılan açlık grevine dair bir fotoğraf paylaştığını, bunun üzerine de “Görüntü Hdp İstanbul mv. Pervin Buldan’ın Esenler’de katıldığı bir panelden. Terörist başının paçavraları ile ne kadar da rahatlar değil mi?” yazdığını belirtti.

“Saldırının olduğu gece polisin kendilerini aradığını, fakat emniyete gittiklerinde polisin olaya ciddiyetsizlikle yaklaştığını” söyleyen Babayiğit şöyle konuştu:

Partimize 7 Haziran’dan beri süre gelen bir saldırı furyası var. Bunların failleri hiçbir şekilde bulunmadı, cezalandırılmadı. Bunun da diğerlerinden bir farkı olabileceğini düşünmüyoruz. Bizler gerekli olan hukuki başvurularımızı gerçekleştireceğiz. Özellikle tecride ilişkin yaptığımız etkinlikten sonra ilçemize dönük saldırılar, sosyal medyada gruplar halinde başladı. ‘Terör Gerçekleri’ adlı Twitter hesabı, Esenler ilçemizi hedef göstererek öncesinden saldırıyı planladı. Emniyete bu saldırıyla ilgili suç duyurusunda da bulunduk.

Saldırının olduğu saatten bu yana halkın partide nöbet tuttuğuna ve sahiplendiğine dikkat çeken Babayiğit, saldırının yalnızca HDP’ye değil, kardeşliğe, demokrasiye, barışa sıkılan bir kurşun olduğunu söyledi.

“Organize bir saldırı”

Öte yandan HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, HDP Esenler ilçe binasına önceki gece gerçekleşen silahlı saldırıyı “organize bir saldırı” olarak değerlendirmişti.