Ana SayfaGüncelHDP’li vekil zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi

HDP’li vekil zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi

HABER MERKEZİ – Mahkeme salonuna bizzat gelerek ifade vermek istediği için SEGBİS’le duruşmaya katılmak istemeyen tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu milletvekili Selma Irmak hakkında 14-15 Kasım 2015 tarihlerinde Diyarbakır’da düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Genel Kurulu’nda MED NUÇE televizyonuna bağlanarak Kürtçe yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Diyarbakır 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Irmak, mahkeme salonuna bizzat gelerek ifade vermek istediği için SEGBİS ile duruşmaya katılmak istemedi.

Zorla SEGBİS odasına getirildi

MA’nın haberine göre bunun üzerine Irmak, zorla cezaevindeki SEGBİS odasına getirildi.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz alan Irmak, avukatıyla görüştükten sonra savunmasını gelecek celse yapacağını belirterek, bir sonraki celsede bizzat mahkemeye gelerek savunma yapmak istediğini vurguladı.

Ardından Avukat Erhan Ürküt de müvekkili ile yüz yüze görüşüp savunmalarını hazırlamaları için süre talep ederek, müvekkilinin mahkemeye getirilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise Irmak ve avukatına savunmalarını yapmaları için son kez süre verilmesine karar vererek, Irmak’ın bir sonraki duruşmada SEGBİS üzerinden hazır edilmesi için tutuklu olduğu cezaevine müzekkere yazdı.

Davanın bir sonraki duruşması 2018’in Ocak ayında görülecek.

HDP’li vekilden tepki: Kabul edilemez

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Irmak’ın zorla SEGBİS odasına getirilmesine tepki gösterdi.

Danış-Beştaş, Twitter’dan “Mahkemede hazır bulundurma talebinin red edilerek zorla SEGBİS yoluyla ifadeye zorlamanın hiç bir dayanağı yoktur. Kabul edilemezdir” paylaşımında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Helal gıda' pazarı: Ortadoğu 'helal et'i Brezilya ve Avustralya'dan alıyor
Sonraki Haber
Erdoğan: Teknofobik değiliz; bizim için kıstas, teknolojinin fıtrata aykırı olmaması