Ana SayfaÇalışma YaşamıHükümet ve CHP’den asgari ücret açıklamaları

Hükümet ve CHP’den asgari ücret açıklamaları

HABER MERKEZİ – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Zeybekci, asgari ücretin olabildiğince yüksek olmasını istediklerini belirtirken, Kılıçdaroğlu da “Asgari ücretin net, en az 2 bin lira olması gerekiyor” dedi.

Hükümet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gündeminde asgari ücret konusu var.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 21. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de asgari ücretin olabildiğince yüksek olmasını istediklerini ifade etti.

Zeybekci, şöyle konuştu:

Asgari ücretin Türkiye’de milli gelire oranına baktığımız zaman hakikaten en üst seviyelerdeyiz, yeterli mi, yetmez biliyorum. Doğruları farklı şekilde konuşmamız lazım. Asgari ücret 4 kişilik ailenin geçim ücreti değildir.

Kılıçdaroğlu: Asgari ücret en az 2 bin lira olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Taşeron İşçilik Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, asgari ücretin arttırılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

Asgari ücret net 1500 lira olacak dedik, ‘Parayı nereden bulacaksın’ dediler, bugün asgari ücret 1400 lira civarında. Önümüzdeki günlerde yeniden gündeme gelecek. Buradan söylüyorum, asgari ücretin net, en az 2 bin lira olması gerekiyor.

İtiraz edenlere şunu söylüyorum, bin 400 lirayı bir ay versinler, devletin müsteşarına, bakanına, cumhurbaşkanına, başbakanına versinler. 1400 lirayla bir ay geçin Allah aşkına. Ev kirası, dolmuş parası vereceksin, okul masrafını karşılayacaksın. Peki geriye ne kalıyor? Geriye bir şey kalmıyor.