Ana SayfaGüncelHükümete uyarı: ‘IŞİD Türkiye’de ciddi saldırılar gerçekleştirebilir’

Hükümete uyarı: ‘IŞİD Türkiye’de ciddi saldırılar gerçekleştirebilir’

HABER MERKEZİ –HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, ABD merkezli Soufan Center’ın “900 IŞİD’li Türkiye’ye geçti” denilen raporuna dikkat çekerek, IŞİD’in Türkiye’de ciddi saldırılar gerçekleştirebileceği uyarısında bulundu.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Soufan Center, “Halifeliğin Ötesi: Yabancı Savaşçılar ve Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit” adlı son raporunu açıklamış, bu kişiler arasında Türkiye’ye dönen yaklaşık 900 kişinin olduğu bilgisi de raporda yer almıştı.

Rapordaki bu bilgi üzerine gözler bir kez daha IŞİD’in Türkiye’de en yoğun faaliyet alanlarından biri olan Antep’e çevrilirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul da hükümete bazı uyarılarda bulundu.

MA’dan Hayri Demir’e konuşan HDP’li vekil, sadece Antep’in değil tüm Türkiye’nin ciddi saldırı ihtimaliyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Düşünce kuruluşunun açıkladığı rakamın sadece üst düzey yöneticileri kapsadığını ve dönen IŞİD’lilerin sayısının daha da fazla olabileceği ihtimalinin varlığına dikkat çeken Toğrul, “Bunların Türkiye’ye gelmesi ya da Türkiye üzerinden kendi ülkelerine gitmesi durumu söz konusu ise bizim ilk başlardan bu yana çok ciddi bir iddiamız vardı” dedi.

Diyarbakır, Suruç ve Ankara katliamlarının ortak noktalarının bağlantı noktasının Antep olduğuna işaret eden Toğrul, “Yarın Antep’teki düğün saldırısını da geride bırakan bir takım ciddi tehditlerle karşı karşıya olunduğumuz iddiasında bulunabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce IŞİD’in Antep ve Türkiye’deki faaliyetlerini birçok kez Meclis gündemine taşıyan ancak soru önergeleri ve Meclis araştırma önergeleri AKP’lilerin oylarıyla reddedilen Toğrul, şöyle konuştu:

Türkiye’de yarın öbür gün çok ciddi saldırılar gerçekleştirebilirler. Hükümetin bir an önce gerçekten gereken özeni göstererek, mücadele etmesi gerekiyor. Hükümetin IŞİD’e karşı yöneliminin bu kadar büyük bir tehlikeyi bertaraf edecek büyüklükte ve ciddiyette olmadığını düşünmüyorum. Maalesef bizim uyarılarımız her zaman inkar edildi. Sanki biz bir iftira atıyoruz gibi hükümet ve AKP’liler tarafından eleştirildi.

Antep’te ciddi bir IŞİD örgütlenmesi olduğunu bir kez daha vurgulayan Toğrul, şöyle devam etti:

Eğer bir IŞİD’li Türkiye’ye geliyorsa, yeterince lojistik yoksa, bu kadar rahatlıkla Türkiye’den başka ülkelere geçmesinin imkanı yoktur. Bu, iki yolla olur: ya gerçekten ciddi bir lojistiği vardır ya da gerçekten Türkiye’nin egemenleri bunlara yol veriyordur, yardım ve yataklık yapıyordur. Bu iki yolun dışında bağlantıları yoksa bu kadar rahat bir şekilde doğrudan istedikleri yerlere gitmesinin imkanı olamaz.


‘Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit’ raporu: Hiçbir engele takılmayan 900 IŞİD’li Türkiye’de

Previous post
HDP Milletvekili Zeydan’a verilen 8 yıl hapis cezası bozuldu
Next post
İstanbul'da bir kadın eşi tarafından öldürüldü