Ana SayfaGüncelHükümeti eleştiren Arınç’tan Perinçek çıkışı: Planı biliyorum, rövanş peşinde

Hükümeti eleştiren Arınç’tan Perinçek çıkışı: Planı biliyorum, rövanş peşinde

HABER MERKEZİ – Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘FETÖ’ yargılamaları üzerinden hükümeti eleştirdi, isim vermeden “Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor” diyen Doğu Perinçek’i AKP’yi yok etmeye çalışmakla, Erdoğan’ı da bu oyunu görmemekle suçladı. “Planı biliyorum” diyen Arınç, Perinçek’in ‘rövanş peşinde’ olduğunu savundu.

TBMM eski başkanı ve başbakan yardımcısı Bülent Arınç, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun Manisa’da darbe girişimi kapsamında tutuklu olan Mustafa Türk ile ilgili sözleri üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Bülent Arınç, “Mustafa Türk’ü Bülent Arınç’a sorun” diyenlere cevabının, “Evet, Manisa Turgutlu Akçapınar köyünden hemşehrim, 82 yaşındaki çiftçi Mustafa Türk’ü 40 yılı aşkın süredir tanırım! 15 Temmuz öncesi için kendisinin Fethullah Gülen’i sevdiğine, saydığına şehadet ederim!” olduğunu kaydetti.

“Bu ülkede Gülen’i sevip sayma suçuna ortak olmamış insan bulmak imkansız”

Mustafa Türk’ün darbe ile ‘uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmadığını’ savunan Arınç, “Mustafa Türk’ün 15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine kendi imkanları dahilinde destek vermesi suç ise, bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkansızdır!” dedi ve ekledi:

Tepeden tırnağa, Edirne’den Kars’a kadar ülkemiz başta olmak üzere, Afrika’dan Avrupa’ya Asya’dan Amerika’ya, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e kadar tüm dünyada bu suça ortak olmayan coğrafya da yok gibidir.

“Yargılama iradesi Perinçek’te” çıkışı

Arınç bu konuya dair açıklamasında isim vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e kimi suçlamalar yöneltti.

Perinçek’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet” yazılı pankartla yürüyüş yapmasını eleştirerek, “Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor” sözlerini hatırlatan Arınç, haksız tutuklamalardan da Perinçek’i sorumlu tuttu.

Arınç, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP yönetimini ise “Perinçek’in esas amacını görmemek”le eleştirdi.

Arınç’ın konuya dair açıklaması şöyle:

82 yaşında çok ciddi sağlık sorunları olan ve başkasından yardım almadan hareket edemeyen yaşlı bir insanı tutuklu yargılayan ve ellerini kelepçeleyen irade, milletin iradesi değildir!

O irade HUKUK SİYASETİN KÖPEĞİDİR diyen ve Mustafa Türk örneğindeki gibi mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için, büyük bir sevinçle, TÜRK YARGISI SON 50 YILIN ALTIN DEVRİNİ YAŞIYOR diyenlerin iradesidir.

Geldiğimiz şu noktada lafı sağa sola eğip bükmeye hiç gerek yok!

O iradenin nihai hedefi, alçak bir darbe teşebbüsünü bahane ederek, darbe ile uzaktan yakından alakası olmayan insanları atf-ı cürümde bulunup mağduriyetler oluşturmak, 2019’da siyaseti Erdoğan’sız ve Ak Parti’siz dizayn etmek ve nihayetinde arzuladıkları ‘rövanşa’ erişmektir.

Şahsen bu oyunu görmediğim bu planı bilmediğim sanılmasın.

Ve fakat iş o ki, bu planın nihai hedefindeki insanlar bu oyunu göremiyor, bu planı bozmak için adım atamıyorsa, onun sorumlusu ben değilim.

Ve  kimsenin cürmünü, sorumluluğunu yüklenecek de değilim.

Arınç’ın Twitter’daki paylaşımı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÖHP’li avukat Gürkan İstekli gözaltında
Sonraki Haber
Dilek Doğan’ı öldüren polise verilen hapis cezası onandı