Ana SayfaÇalışma Yaşamıİntihar eden asistan hekim Güdemek’in ağabeyi konuştu: ‘Dayanamıyorum’ diyordu

İntihar eden asistan hekim Güdemek’in ağabeyi konuştu: ‘Dayanamıyorum’ diyordu

HABER MERKEZİ – Adana’da intihar eden asistan hekim Dr. Ece Ceyda Güdemek’in ağabeyi Hasan Güdemek, kardeşinin intihar etmeden önce bir not bıraktığını ve notta “Bu bir milat olacak” yazdığını söyledi. Hasan Güdemek, kardeşinin intihar nedenini çarpıtan basın kuruluşları hakkında şikayetçi olacaklarını da belirtti. Kardeşinin ağır çalışma koşullarına da değinen Güdemek, “Çok fazla çalıştırıyorlardı. Bana ‘Abi dayanamıyorum’ diyordu” ifadelerini kullandı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan 26 yaşındaki Pediatri bölümü asistan hekimi Dr. Ece Ceyda Güdemek, 29 Ekim’de çalışma koşullarından şikayet ettiği bir not bırakarak yaşamına son vermişti.

Güdemek için Antep’in merkez Şahinbey ilçesindeki Düztepe Cemevi’nde taziye kuruldu.

Taziyede konuşan baba Hamza Güdemek, kızının hastanede herkese yardımcı olduğunu ve çocukların canlarını incitmemek için özverili davrandığını dile getirerek, şunları söyledi:

Benim kızım çok düşünceliydi. Hayat dolu bir insandı. Hastaları kendisinin yerine koyar, kimsenin üzülmesini istemezdi. Hemşireler kendisiyle alay ediyormuş, bizlere anlatırdı. En azından bu olayın takipçisi olalım. Görevliler bir soruşturma geçirsin. Hiç olmazsa başka gençlerimizin başına böyle şeyler gelmesin. Bizim canımız gitti, başka canlar gitmesin.

İntihar notunda ‘Bu bir milat olacak’ yazıyormuş

Kız kardeşinin intihar etmeden önce bir not bıraktığını hatırlatan ağabey Hasan Güdemek de kardeşinin bıraktığı notta intihar nedenini açıkladığını kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini ve bu sebeple notu açıklayamadığını dile getiren Güdemek, şu açıklamalarda bulundu:

Nottan herkes anlayacak ve elini taşın altına koyacak. Kardeşim notta ‘Bu bir milat olacak’ diye yazmış. Yorgun olduğu zamanlarda hemşirelerin kendisine uyu dinlen dediklerini, uykuya dalar dalmaz da kendisini doktora şikâyet ettiklerini söylemişti.

‘İntihar nedenini çarpıtan basın kuruluşları hakkında şikayetçi olacağız’

Kardeşinin ağır çalışma koşullarına da değinen Güdemek, şöyle devam etti:

Çalışmadan çok yoruluyordu. Çok fazla çalıştırıyorlardı. Bana ‘Abi dayanamıyorum’ diyordu. Kendisine gel buraya, mesleği bırak dedim, gelmedi. Çünkü mesleğini çok seviyordu. Mesleğine devam etmek istiyordu. Benim kardeşim mükemmel bir insandı. Tarif edilemez acılar yaşıyoruz.

Fakat bazı haberlerde kardeşimin ailevi sıkıntılardan dolayı intihar ettiği yazılmış. Biz bu yazılara en az kardeşimizin ölümü kadar üzüldük. Biz birbirine çok düşkün bir aileyiz. Kardeşimle her zaman konuşup, dertleşirdik. Basına çıkan bu tür yazılar bizi çok üzdü. Biz bunu yazanlardan şikâyetçi olacağız.


Hekimlerin intiharları hatırlatıldı: ‘Verilecek hesap yok mu?’


 

Previous post
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu
Next post
Türkiye S-400'ler için Rusya'ya en az 2 milyar dolar ödeyecek