Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİstanbul Kadın Meclisleri’nden 25 Kasım çağrısı: “Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak”

İstanbul Kadın Meclisleri’nden 25 Kasım çağrısı: “Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak”

HABER MERKEZİ – “Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak” diyen İstanbul Kadın Meclisi, tüm kadınları 25 Kasım’da alanlara çağırdı. Kadının uğradığı şiddetin her türlüsüne dikkat çekmek istediklerini belirten Meclis üyesi Sultan Gürbey, birlikte mücadele vurgusu yaparak “Kadınız güçlüyüz, birlikte olursak çok şey başarırız. Hiç de umutsuz değiliz” dedi.

Kadınların kıyafetlerine yönelik baskının artmasıyla birlikte Dilber Sünnetçioğlu’nun çağrısıyla 29 Temmuz’da “Kıyafetime Karışma” sloganıyla sosyal medya üzerinden örgütlenerek 6 Ağustos’ta Maçka Demokrasi Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, Kadın Meclisleri kurma kararını almışlardı.

Şuan 8 ilde kurulmuş durumda olan ve 31 ilde daha kurulması ile ilgili çalışmalar yapılan Meclislerde kadınlar, yaşadıkları sorunlara çözüm yolları arıyor.

MA’dan Sadiye Eser’e konuşan Dilber Sünnetçioğlu, kadınların kıyafet ve yaşam tarzına yönelik baskının artışına dikkat çekerek “Sokaktaki herhangi birinin kadınlara karışma hakkını kendisinde görmeye başladı” diye konuştu.

Bu baskılara karşı ‘artık yeter’ diyen kadınların bir araya gelerek Kadın Meclisi’ni kurduklarını anlatan Sünnetçioğlu, “Kadınız güçlüyüz, birlikte olursak çok şey başarırız. Hiç de umutsuz değiliz. Tek başımıza yine mücadele ederiz; ama ne kadar çoğalırsak ne kadar birlikte olursak o kadar güçlüyüz” dedi.

‘İktidar kadınları toplumdan izole etmek istiyor’

Kadına yönelik her türlü şiddete vurgu yapan Meclis üyesi Sultan Gürbey ise “Kadın Meclislerinin yapmak istedikleri tek şey, aslında günlük hayatta kadının şiddete uğradığını, gerçekten farkına varmasıdır. Kastettiğimiz, kadına yönelik fiziki, psikolojik şiddetin her boyutudur” dedi.

İktidarın kadınları toplumdan izole etmeye çalıştığını dile getiren Gürbey bunu şöyle örnekledi:

Pembe metrobüsler vb. örneklerde görüyoruz. Toplu taşımadan ve iş hayatında kadını ayrıştırmak istiyorlar. Babaannelere, anneannelere torunlarına baktığı için çok cüzi miktarlarda paralar ödeniyor. Bu; kadın emeğinin, kadın hakkını sömürmektir. Bizim yapmak istediğimiz, kadınlara bu anlamda farkındalık yaratmaktır.

‘Hiçbir kadın yalnız değildir’

Mecliste herkesin düşüncesinin ayrı ayrı çok kıymetli olduğunu söyleyen Gürbey, şöyle devam etti:

Kadınlar, Facebook’tan ‘kadın meclisleri’, twitterda da ‘@kadinmeclisi’ adreslerinden bizi takip etsinler. Kadın Meclislerine katılım forumlarımızı aralıklarla paylaşıyoruz. Form doldursunlar ve herhangi bir şiddete uğradıklarında her anlamda bize ulaşsınlar. Hiçbir kadın yalnız değildir.

25 Kasım’a çağrı

Gürbey, Kadın Meclislerinin kurulduğu her ilde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle çalışmalar başlattıklarını kaydetti.

Gürbey “İstanbul Kadın Meclisi de ‘Hiçbir şiddet karanlıkta kalmayacak’ sloganıyla 24 Kasım’da Kadıköy’de olacak. Bütün kadınların 24 Kasım’da Kadıköy’e bekliyoruz” diyerek kadınlara çağrıda bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf 'itirafçı' oldu iddiası: 'Cezaevinden çıkarıldı, savcılıkla işbirliğine başladı'
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Afrin ve seçim ittifakı açıklaması