Ana SayfaGüncel‘İtirafçı’ olduğu iddia ediliyordu: Sarraf’ın adı son mahkeme belgelerinde yer almadı

‘İtirafçı’ olduğu iddia ediliyordu: Sarraf’ın adı son mahkeme belgelerinde yer almadı

HABER MERKEZİ  – Rıza Sarraf’la aynı davada tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın taleplerine yönelik 10 itiraz karara bağlandı. Savcılıkla anlaşma yoluna gittiği belirtilen Sarraf’ın adı seçilecek jüri, davayla ilgili temel konular, tanık ve deliller gibi ayrıntıların yer aldığı bilgilendirme çalışmalarının tartışıldığı son başvuru dilekçelerinde de yer almadı.

Rıza Sarraf’la aynı dosya kapsamında ABD’de 8 aydır tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla dün hakim karşısına çıkmıştı.

Davaya bakan yargıç Richard Berman, dün savcılığın duruşmaya çıkacak tanıklar, deliller ve usulle ilgili uzlaşılamayan on ayrı konuyla ilgili sunduğu başvuruyu değerlendirdi.

Hakim Berman, uzlaşılamayan on konuda savcılığın sadece bir talebini kabul etti.

Yargıç Berman, savcılığın Rıza Sarraf’ın İran devlet başkanına hitaben yazdığı “ekonomik cihat başlatacakları” konusundaki mektubunun jüriye sunulması talebini de reddetti.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre Berman kararında, “Atilla, herhangi bir terör suçuyla itham edilmediği gibi herhangi bir terör saldırısına karışmamıştır. Davalı hakkında suçlamalar bellidir” ifadesine yer verdi.

Berman, savcılığın mektubun seçilecek jüriye sunulması önerisini kabul etmedi.

Savcılıkla anlaşma yoluna gittiği iddia edilen Rıza Sarraf’ın adı seçilecek jüri, davayla ilgili temel konular, tanık ve deliller gibi ayrıntıların yer aldığı bilgilendirme çalışmalarının tartışıldığı son başvuru dilekçelerinde de yer almadı.

Rıza Sarraf’ın yapılacak duruşmalar öncesi oluşturulacak jüriyle ilgili hiç bir çalışmaya katılmaması “itirafçı” olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 Ekim Katliamı Davası: 'TEM Müdür Yardımcısı neden bir IŞİD’linin ifadesini gizler?'
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'Ankara-Şam yakınlaşır mı?' sorusuna yanıt