Ana SayfaKültür-SanatKadının iç dünyasını resmeden Ronas: Sergimi IŞİD’le savaşta yaralananlara adadım

Kadının iç dünyasını resmeden Ronas: Sergimi IŞİD’le savaşta yaralananlara adadım

HABER MERKEZİ – Kamışlo’da yaşayan ressam Ronas Mihemed, kadının iç dünyasındaki hayalini nakşettiğini söylüyor. Resmin kendisi için bir ‘aşk’ olduğunu söyleyen Mihemed, “IŞİD’e karşı savaşta yaralanan arkadaşlar anısına Kamışlo’da bir sergi açtım” diyor.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Cizre bölgesi Kamışlo Kantonu’nun Amude kentinde yaşayan ressam Ronas Mihemed, çocukluğundan itibaren gördüğü her şeyi resmettiğini ve resim sevdasının giderek büyüdüğünü söylüyor.

20 yaşındaki Mihemed, tarihten bugüne gelen kadın varlık mücadelesini resmediyor.

İlk olarak başladığı ilkokulda resim dersine ilgi duyduğunu belirten Mihemed, “Sürekli resim dersi ne zaman başlayacak diye beklerdim. Ders başladığında da elime kağıdı alır hemen çizmeye başlardım” diyor.

MA’dan Erdoğan Altan’a konuşan Mihemed, ‘aşk’ olarak nitelendirdiği resim ile duygu, düşünce ve yaşama yaklaşımını yansıttığını ifade ediyor.

Her kadının bir hayali olduğunu ve o hayalini gerçekleştirmek için mücadele ettiğini söyleyen Mihemed, çizdiği resimler için ‘İşte benim dünyam’ ifadesini kullanıyor.

Kadınların iç dünyasındaki hayali nakşediyor

Resimlerinin kadının iç dünyasındaki hayalini nakşettiğini kaydeden Mihemed, “Kadının doğasını, hayallerini ve duygularını aktarmak için çizdim. Bu sebeple tablolarımda kadın vardır” diyor.

Resim sevdasının giderek büyüdüğünü dile getiren Mihemed, en son sergisini IŞİD’e karşı savaşırken yaralanan arkadaşlarına adadığını belirterek şunları söylüyor:

Çizdiğim bir çok resmi arkadaşlarıma dağıttım. En son çizdiğim resimlerle de IŞİD’e karşı savaşta yaralanan arkadaşlar anısına Kamişlo’da bir sergi açtım. Bu sergideki eserlerde kadının yaşadığı zorlukları ve direnişini resmettim.

Previous post
Şemdinli'de çatışma: Altı asker ve iki korucu yaşamını yitirdi
Next post
239 gündür açlık grevinde: 'Nuriye için koşullar riski arttırıyor'