Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlardan 25 Kasım çağrısı: Erkek-devlet şiddetine karşı sokağa

Kadınlardan 25 Kasım çağrısı: Erkek-devlet şiddetine karşı sokağa

HABER MERKEZİ – Kadınlar, 25 Kasım’da Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yapıyor.

İstanbul’da bulunan kadınlar, 25 Kasım Kadın Platformu’nun, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle 25 Kasım’da saat 18.00’de Tünel’den Galatasaray Lisesi’ne yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Cinayetlere, şiddete, ihraçlara karşı Tünel’e 

Halkevci Kadınlar Üyesi Rüya Kurtuluş:

Türkiye’de her an kadına yönelik şiddet ile karşılaşıyoruz. Sokakta bir erkek tarafından aşağılanma, kıyafetimize karışılma, evimizde yaşadığımız şiddet, devletin en tepesindeki adamın sürekli kadınları aşağılayan ayrımcılığa uğratan cinsiyetçi sözleri ona bağlı diyanetin fetvaları, bunların hepsi kadına yönelik şiddeti körüklüyor. 25 Kasım’da kadınların itaat etmediğini söyleyeceğiz. Kadınlar itaat etmiyor, şiddete boyun eğmiyoruz ve hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. 25 Kasım’da sokaklarda olacağız.

Eğitim Sen 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Sekreteri Gültan Ergün:

15 Temmuz’dan sonra çıkarılan KHK’lerle ihraç furyası başlatıldı. 110 bin kamu emekçisi ihraç edildi. Bunların içerisinde 25 binden fazla kadın ihraç edildi. Kamu emekçileri içerisinde 56 kişi intihar etti. Bunun hemen hemen yarısı kadın. Kadınlar ihraçlarla toplum dışına itilmek isteniyor. Bütün kadınları ihraçlara karşı Tünel’de olmaya çağırıyoruz.

İlerici Kadınlar Meclisi Üyesi Gamze Abay:

OHAL döneminde kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz olayları daha fazla artış gösteriyor. Bizler kadına yönelik şiddet ile mücadele gününde bunlara dikkat çekmek için, kadına yönelik şiddetin, tacizin, tecavüzün ve cinayetlerin son bulması için 25 Kasım’da tüm kadınları sokaklara çağırıyoruz.

Halkların Demokratik Kongresi Kadın Koordinasyon Üyesi Neslihan Acar:

25 Kasım’da kadına yönelik şiddette, tacize, tecavüze, talan kültürsüzlüğüne, sömürüye, baskıya ve işkenceye karşı renklerimizle kimliklerimizle, dilimizle, inancımızla, varlığımızla, bütün bedenimiz ve ruhumuzla Tünel’den Galatasaray’a yürüyoruz. Erkek devlet şiddetine karşı hayatlarımızdan da mücadelemizden de vazgeçmiyoruz diyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürdistan neresi, kimin yurdu? - Elend Aydın
Sonraki Haber
"Sarraf davası 'milli' değil, uluslararası bir suç örgütünün hikayesi"