Ana SayfaGüncelKemalbay’dan hükümete: Sarraf konusunda neden eteğiniz tutuşuyor?

Kemalbay’dan hükümete: Sarraf konusunda neden eteğiniz tutuşuyor?

HABER MERKEZİ – Gündemdeki Rıza Sarraf Davası’na değinen HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, “Sarraf’la ilgili etekleri tutuştu. Neden bu kadar eteğiniz tutuşuyor ki?” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına 12 yaşında babasıyla birlikte öldürülen Uğur Kaymaz’ın ölüm yıldönümü olduğunu anımsatarak başlayan Kemalbay, “Dün de Dünya Çocuk Hakları Günü idi. Türkiye’de çocukların ne kadar büyük acılar yaşadıklarını, ne kadar savaşın ağır yükünü taşıdıklarını biliyoruz. Raporlar çocukların her gün istismar edildiğini, sömürüldüğünü gösteriyor. Uğur Kaymaz’ın unutturulmaya çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle kadınların yaşadıkları sorunları ve iktidarın kadına karşı yaklaşımına değinen Kemalbay, “Kadınlara yöneltilen şiddetin AKP döneminde yüzde 1400 arttığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rıza Sarraf’la ilgili etekleri tutuştu”

Gündemdeki Rıza Sarraf Davası’na da değinen Kemalbay, “Daha fazla tek adam rejimini tahkim etmek için Sarraf’a sarılmış, Afrin’e sarılmış durumda. AKP-Saray iktidarı, kendi ömrünü uzatmak, suçlarını örtmek için adeta bukalemun gibi her rolü oynayabiliyor” diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, hükümet için “Rıza Sarraf’la ilgili etekleri tutuştu” dedi ve şunları söyledi:

Neden bu kadar eteğiniz tutuşuyor ki? Hani Rıza Sarraf’ın tutuklanması sizin için önemli değildi? Niye bu kadar telaşlısınız? Rıza Sarraf bu halkın sorunu değildir. Rıza Sarraf rüşvetleri dağıtırken, kara paraları aklarken, suç işlerken, onun rüşvetine muhatap olmuş makaracı bakanı, saat takan bakanı yargılasaydınız bugün belki Sarraf sorununuz da olmayacaktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye-Rusya-İran zirvesine bir gün kala: Esad, Soçi'de Putin'le görüştü
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf için neden telaşa kapılıyorsunuz?