Ana SayfaManşetKendisini cinsel istismara maruz bırakan öğretmeni 10 yıl sonra 87 yıl hapse mahkum ettirdi

Kendisini cinsel istismara maruz bırakan öğretmeni 10 yıl sonra 87 yıl hapse mahkum ettirdi

HABER MERKEZİ – Üniversite öğrencisi Dilara Alkan Türkay, 10 yıl önce kendisini ve 6 arkadaşını sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan ilkokul öğretmenine karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazandı. İstismarcı öğretmen 87 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Dilara Alkan Türkay, 10 yıl önce öğrenim gördüğü ilkokulda 6 kız arkadaşı ile birlikte öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismarı ailesine anlatan Türkay onlardan, “Dilaracım, öğretmenin seni sevmiştir, sen yanlış anlamışsındır!” yanıtını aldı.

Ardından okula gelip müdürle görüşen aile “Tamam biz onu emekli edeceğiz, sizin içiniz rahat olsun!” cevabını alınca istismara sessiz kaldı.

Türkay’ın ailesinin ve okul yönetimin üzerini örttüğü istismar ilkokuldan mezun olana kadar sistematik bir şekilde devam etti.

Yıllar sonra üniversiteye başlayan Türkay, 6 arkadaşı ile birlikte istismarcı öğretmene karşı hukuk mücadelesine girişti.

Türkay, aslında daha fazla öğrencinin istismara maruz kaldığını ancak aile ve toplum baskısı nedeniyle korkarak davaya müdahil olmadığını belirtiyor.

İstismarcı öğretmene 87 yıl hapis cezası

Dava açarken pek umutlu olmadığını söyleyen Türkay şunları ifade etti:

Ama açıkçası pek umudum yoktu. Çünkü son günlerde gündemi takip ettiğimde, kadınların yaşadığı durumlara baktığımda, “Muhtemelen bu dava da düşecek ve suçlu ceza almayacak!” diyordum.

Fakat bu kez öyle olmadı, çocukları istismara maruz bırakan öğretmen toplam 87 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

‘Dava örnek teşkil etmeli’

Bu davanın örnek teşkil etmesi gerektiğini dile getiren Türkay sözlerini şöyle sürdürdü:

En önemli özelliği, 10 yıl önce işlenmiş bir cinsel suç olması. Ben ilkokul 4’teki çocuk Dilara’ya bir buçuk yıl boyunca sistematik bir şekilde yapılan bir iğrençliğin cezasının verilmesini sağladım. Bunu yetişkin Dilara sağladı. Bu benim için çok anlamlı. 10 yıldır yaşadığım travma bir anlamda son buldu.


Hürriyet’ten Ayşe Arman’ın Dilara Alkan Türkay ile gerçekleştirdiği röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Previous post
'Bergama'da yaşam hakkı tanınmıyor': Madenlerde siyanür kullanımı ve artan kanser vakaları
Next post
ABD'de bir saldırı daha: 3 kişi yaşamını yitirdi