Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Atatürk olmasaydı minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?

Kılıçdaroğlu: Atatürk olmasaydı minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?

HABER MERKEZİ – “Atatürk” polemiği sürerken partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ”Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?” dedi.

İktidar partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki “Atatürk” polemiği devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama da partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

CHP lideri, “Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?” sorusunu sorarak, şunları söyledi:

O, savaşı da kurallara uygun olarak yaptı. O, ülkenin insanlarının onurunu korudu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim dışımızda dünyanın da ortak değeridir. Zaman zaman eleştiriler yapıldı: camileri kapattılar… Bir sürü laf. Bunlar rivayetler, yok böyle bir şeyler. Kızgınlıklarını bu rivayetlerle götürmeye çalışıyorlar. İnönü’ye her türlü hakaret ediliyor. Kocatepe Camii yaptırma derneği kurucusu İnönü’dür.

Emin olun şunu merak ediyorum: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, tarihi de mi okumuyorsunuz? Nasıl oluyor da siz bunları ifade edebiliyorsunuz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım.

Konuşmasında Türkiye’de iki hükümet olduğunu da ifade eden Kılıçdaroğlu, bu hükümetlerin “Saray hükümeti ve Anayasal Binali Yıldırım hükümeti” olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Saray hükümeti gayri meşru, bir de yasal hükümet var Binali Yıldırım. Dış politikayı Saray belirler. Eğitim politikasını Saray’ın hükümeti belirler. Yasal hükümetle gayri meşru hükümet arasındaki ilişkide gayri meşru hükümet daha baskın” diye konuştu.


Yıldırım’dan ‘Atatürkçülük’ tarifi: ‘Lafla olmaz, İHA, SİHA üretmekle olur’


 




Önceki Haber
'Feminist bir ada': Kadınların yaşayıp yönettiği Kihnu'da yaşam
Sonraki Haber
Askeri yazılım ve silah üreticisi Aselsan piyasanın en değerlisi