Ana SayfaDünyaKolombiya’da FARC lideri cumhurbaşkanlığına aday oldu

Kolombiya’da FARC lideri cumhurbaşkanlığına aday oldu

HABER MERKEZİ – Kolombiya’da yarım asırlık mücadelenin ardından siyasi parti olarak varlığını sürdürme kararı alan FARC’ın lideri Rodrigo Londono’nun önümüzdeki seçimlerde Kolombiya’da cumhurbaşkanlığına aday olacağı açıklandı.

Kolombiya’da 50 yılı aşkın süren mücadelenin ardından sivil ve siyaset hayatına geçiş yaptıktan sonra “Halkın Alternatif Devrimci Gücü” adını alan FARC, örgütün ”Timochenko” ismiyle bilinen eski en üst düzey komutanı Rodrigo Londono’nun 27 Mayıs 2018’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıkladı.


FARC siyasi parti kurdu: İsmi ve logosu belli oldu


Yapılan açıklamada ayrıca örgütün diğer eski komutanlarından Ivan Marquez, Pablo Catatumbo, Carlos Antonio Lozada ve Victoria Sandino’nun senato adayları arasında olacağı belirtildi.

DW Türkçe’nin haberine göre partinin diğer sol gruplar ve siyasi hareketlerle işbirliği ve olası bir koalisyon için hazır olduğuna da vurgu yapıldı.

Geçen yıl hükümetle yapılan barış anlaşması dahilinde FARC’ın kongrede 2026 yılına kadar seçim sonuçlarından bağımsız, otomatik olarak 10 sandalyeye sahip olacağı açıklanmıştı.

Previous post
Prof. Dr. Ayşe Buğra'dan eşi Kavala'nın tutuklanmasına ilişkin açıklama
Next post
Gazeteciyi tacize maruz bırakmakla suçlanan Britanya Savunma Bakanı istifa etti