Ana SayfaEkonomiKomisyon’da ‘savaş bütçesi’ kabul edildi

Komisyon’da ‘savaş bütçesi’ kabul edildi

HABER MERKEZİ – Meclis’te muhalefet partileri ve bazı iktisatçılarca “savaş bütçesi” olarak adlandırılan 2018 bütçesi, tüm itirazlara rağmen savunma ve güvenlik payı yüzde 41 arttırılarak, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaklaşık 1 ay süren 2018 yılı bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından bütçe taslağı görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda 11 Aralık’ta başlayacak.

Bütçe ile ilgili en dikkat çeken detay ise savunma harcamalarındaki büyük artış.


İktisatçı Sönmez’den yeni bütçe değerlendirmesi: Borcu borç ile kapatan ‘savaş bütçesi’


Savunma bütçesinde yüzde 41’lik artış

Komisyon aşaması tamamlanan bütçede, 2017 yılına göre ödenekleri artan kurumlar arasında birinci sırayı Milli Savunma Bakanlığı yer aldı.

MA’nın haberine göre bakanlığın ödenek artışının yüzde 41 artarak 92 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.

Buna karşılık Milli Eğitim Bakanlığı ödeneklerindeki artış yüzde 9 olarak hesaplanırken, Gençlik ve Spor Bakanlığı yüzde 22’lik bir artışla bütçesi en çok artan ikinci kurum oldu.

CHP ve HDP muhalefet şerhi için çalışmalara başladı

Bir yıl arayla sadece güvenlik ve savunmayla alakalı 9 kurumun toplam bütçesinde 28 milyar TL’yi aşkın artışa gidilmesi muhalefetin komisyonda eleştirdiği başlıkların başında geldi.

Özellikle 2018 bütçesi için “AKP ve MHP’nin savaş bütçesi” eleştirisini getiren Halkların Demokratik Partisi’nin kapsamlı bir muhalefet şerhi üzerinde çalıştığı ve bunu Genel Kurul öncesinde bütçe tasarısına sunacağı öğrenildi. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’nin de muhalefet şerhi için çalışmalarına komisyon görüşmeleri tamamlanır tamamlanmaz başladığı belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Washington Post: Türkiye'nin 'YPG’ye silah yardımı kesilecek' açıklaması sonrası ABD şaşkın
Sonraki Haber
Kadınlar birçok ilde sokaklara çıktı: Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz