Ana SayfaEkolojiKurduğu organik çiftliğe Van depreminde yaşamını yitiren Miyazaki’nin adını verdi

Kurduğu organik çiftliğe Van depreminde yaşamını yitiren Miyazaki’nin adını verdi

HABER MERKEZİ – Dünya Karakuş isimli kadın, Van’ın Edremit ilçesinde “Organik Çiftlik ve Doğal Yaşam Alanı” kurdu. Karakuş, çiftliğe Van depreminde yaşamını yitiren Japon doktor Atsushi Miyazaki’nin ismini verdi.

Van’da yaşayan Dünya Karakuş, Edremit ilçesinin Köprüler mahallesinde “Organik Çiftlik ve Doğal Yaşam Alanı” kurdu.

Organik Tarım eğitimini tamamlayan Karakuş’un kendi öz kaynaklarıyla 50 dönümlük arazi üzerine kurduğu üretim merkezinde, sera, soğuk hava depoları ve çiftlik bulunuyor.

Karakuş, yaşam alanına ise 2011 yılında Van’da yaşanan depremde Bayram Oteli enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Japon doktor Atsushi Miyazaki ismini verdi.

“Hiçbir kurumdan destek almadım”

Çiftlik kurma hayalinin hep olduğunu anlatan Karakuş, MA’ya merkezi kurma aşamalarını şu sözlerle anlattı:

Organik tarım mezunuyum, ayrıca daha önce birçok köyde ziraat danışmanlığı yaptım. Burada yıllardır çiftçilik yapan bir aileyle beraber böyle bir merkezi kurmaya karar verdik. Van’ın bereketli toprağını biliyorum. Köylerde yaşayan insanların emeklerine de şahit olunca yapacağım işten emin oldum. Bu köyde tanıdığım bir aile var, onlar da işlerinde çok iyi olan emektar bir ailedir. 4 yıl boyunca onlarla çalıştım. Tarım danışmanlığı işi bitince, artık kendi işimi öz gücümle kurmak istedim. Çiftliğin inşasına bu yıl başladık. Bahar ayında da aktif olarak üretime başlayacağız.

Çiftlik içerisinde bütün ürünleri organik tarım koşullarına uygun bir şekilde üretme hedefinde olduğunu söyleyen Karakuş, merkezin kurulmasında hiçbir kurumdan destek almadığını kaydetti.

“‘Burayı bir kadın yapmıştır’ diyecekler”

img

“Kadınların elini attığı her işi başarılı kıldığına inanıyorum” diyen Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

O bilinçle bu işe girdim. Çiftlikte kadın emeğinin görünmesini istiyorum. O yüzden çalışacak kişilerin kadın olmasına öncelik vereceğim. Kadınların toprakla ne kadar güzel işler başardığına çiftlik şahitlik edecek. Bu kararı vermek, böyle büyük bir işin altına girmek kolay olmadı.

Dünya Karakuş, sözlerini “İnsanlar uzaktan baktığında ‘Burasını bir kadın yapmıştır’ diyebilecek” diye tamamladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halkbank ve DenizBank'tan Sarraf açıklaması
Sonraki Haber
Harvard'lı akademisyen Prof. Pinker'dan barış imzacılarına dayanışma mesajı